Pages

12 Aralık 2015 Cumartesi

             

                                                 GRAND THEFT AUTO FİVE




Grand Theft Auto V (kısaca GTA V veya GTA 5), Rockstar North tarafından geliştirilen ve Rockstar Games tarafından yayımlanan açık uçlu aksiyon-macera tarzı video oyunuGrand Theft Auto serisinin on beşinci oyunudur. 17 Eylül 2013 tarihinde PlayStation 3 ve Xbox 360 için piyasaya çıkmıştır.[8][9] Oyunun grafikleri güncellenmiş yeni nesil sürümünün PlayStation 4 ve Xbox One için 18 Kasım 2014 tarihinde, Windows için 14 Nisan 2015 tarihinde piyasaya çıkmıştır. [10][11] Oyun Kaliforniya eyaletinin güneyini temel alarak oluşturulmuş olan San Andreas eyaletinde geçmektedir. San Andreas, büyük ölçüde Los Angeles şehrine dayanılarak oluşturulmuş olan Los Santosadlı şehirden (GTA San Andreas oyunundakinin güncellenmiş hali) ve büyük kırsal alanlardan oluşmaktadır.[12][13] Seride bir ilk olarak oyunda üç ana karakter bulunmaktadır: Michael De Santa, Trevor Philips ve Franklin Clinton.[14][15]Oyunun bütçesi 170 milyon sterlindir.
Oyunda Michael, Franklin ve Trevor isminde üç farklı karakter mevcuttur. Oyundaki üç karakterden her birinin farklı alanlarda farklı yetenekleri ve güçleri vardır.[16]Örneğin, Trevor eski bir savaş pilotu olduğu için uçakjethelikopter ve diğer hava araçlarını kullanma konusunda diğer karakterlerden daha iyidir. Michael ise eski bir banka soyguncusu olduğundan silah kullanma konusunda diğerlerinden daha iyidir. Franklin ise araç hırsızı olduğundan otomobil ve motosiklet sürme konusunda diğerlerine göre çok daha ustadır. Oyuncular karakterler arasında geçiş yapabilme imkanına sahiplerdir. Karakterler arasında geçiş yapılırken oyuncunun kullandığı karakterden Google Earth benzeri bir haritaya doğru uzaklaşıp diğer karaktere zoom yaparak geçiş yapılmaktadır. Karakterler arası mesafe ne kadar kısa ise geçiş işlemide o kadar kısa olmaktadır.[17] Oyunda jet ski sürme, uçuş challenge’larına (uçuş okuluna benzer ölçekte uçak müsâbakaları) ve off-road müsâbakalarına katılma,paraşütle atlayış, akrobasi, yogatriatlon yapma, tenis oynama ve golf oynama gibi birçok küçük etkinlik mevcuttur. Her bir karakterin ayrı hobileri vardır.[18]
GTA IV'da seriye giren mobil telefon da bu seride biraz değiştirilmiş bir biçimde yer almaktadır. Mobil telefon daha çok internete bağlanmak için kullanılmaktadır. iFruit isimli yeni telefondan resimler çekip Rockstar Social Club‘a yükleyebilme olanağı sunulmaktadır. Telefonda aynı zamanda kamera, internet, kişiler, sosyal medya, bir takvim ve bitirilen bir görevi tekrar yapabilme olanağı sunan bir uygulama yer almaktadır. Ve aynı zamanda iFruit akıllı telefona indirilebilir.
GTA V'de önceki serilere göre daha çok araç bulmaktadır.[18] Önceki serilerdeki kontrol sistemi, hemen hemen bu oyunda da aynı şekildedir.[19] Ayrıca, Max Payne 3'deki multiplayer moduna benzer bir çoklu oyuncu modu vardır.[20]
Oyunun haritasının Red Dead RedemptionGrand Theft Auto: San Andreas ve Grand Theft Auto IV oyunlarının haritalarından daha büyük olduğu açıklanmıştır.Oyundaki haritalardan birisi ise,çöl arazili olan Manhunt adlı oyundan bildiğimiz carcer city olarak geçmektedir.[21] Bazı özel korumalı bölgelerin dışında oyunun tüm haritası açıktır ve başlangıçtan itibaren tüm haritayı gezmek ve keşfetmek mümkündür. Oyundaki coğrafi alan büyük ve geniştir. Dağlar, nehirler, göller, okyanuslar, askeri üsler, plajlar, tarım arazileri, ormanlar, çöller ve yoğun kentsel ortamlar mevcuttur. Okyanus tabanı ayrıntılı ve keşfedilebilmeyi bekler bir haldedir.[22] Dalış kıyafeti, oksijen tüpü vepalet gibi dalış ekipmanlarıyla deniz altına dalabilmek mümkündür. Deniz altında doğal yaşam da mevcuttur. Bunun yanında deniz altında batıklara ve hazinelere ve zehirli mantarlara rastlamak mümkündür.
GTA San Andreas'taki istatistik özelliği bu oyunda da yer almaktadır. Her bir karakterin istatistik özellikleri bulunmaktadır. Dayanma gücü, dayanıklılık, hız, araba sürüşü, nişancılık ve “özel yetenekler” gibi istatistikler; sürüş, koşu, atış vb. gibi aktiviteleri yaptıkça artış göstermaktedir. Yine San Andreas oyununda olduğu gibi bu oyunda da ev, garaj, işyeri satın almak veya kiralamak mümkündür. Taksi firması, tekne limanı, gece kulübü, golf sahası vb. gibi işyerleri oyuncular tarafından satın alınabilmekte ya da kiralanabilmektedir. Önceki oyunlarda da olduğu gibi, karakterlerin saç, kıyafet ve dövmeleri özelleştirilebilmektedir. Yine otomobiller ve motosikletler Los Santos Customs adlı dükkânda modifiye edilebimektedir. Oyunda silah menüsü önceki oyunlardan çok farklı bir şekilde tasarlanmıştır. Red Dead Redemption ve Max Payne 3oyunlarındakine benzer bir şekilde silahlar artık dairesel bir menüden seçilebilmektedir. Silahlar, lazer görüşü, dürbün, susturucu, fener ve çeşitli yüksek mermi kapasitesine sahip şarjörlerle modifiye edilebilir.Oyunda aynı zamanda lipsync özelliği de bulunmaktadır.

Kaynak: Vikipedi

___________________________________________________________________________





                   GRAND THEFT AUTO VİCE CİTY


Grand Theft Auto: Vice City veya kısaca GTA: Vice CityRockstar North tarafından geliştirilen ve üçüncü şahıs nişancı perspektifinden oynanan aksiyon-maceratüründeki video oyunu. Oyunun PlayStation 2Xboxxbox 360,playstation 3 PCiOS ve Android versiyonları mevcuttur.
Oyun, PlayStation 2 konsolları için Kuzey Amerika'da 29 Ekim 2002, Avrupa ve Avustralya'da 8 Kasım 2002'de satışa sunulmuştur. Oyunun Windows sürümü için Kuzey Amerika'da 1 Mayıs 2003, Avrupa'da ise 5 Mayıs 2003'te satışa sunulmuştur.
Vice City, 1980'lerin Amerika'sında geçer. Oyun 1986'da Miami örnek alınarak tasarlanmış olan Vice Şehri'nde hapisten yeni çıkmış bir mafya üyesi olan Tommy Vercettikarakteri üzerine kuruludur. Oyunda Grand Theft Auto 3'teki grafik motoru kullanılmıştır.
Sonny Forelli, Liberty City‘deki üç büyük mafya ailesinden biridir. Tommy Vercetti ile Sonny beraber büyümüşler ve çok iyi arkadaş olmuşlardır. Sonny organizasyonda Tommy‘e üst düzey bir mevki sağlamış ve Tommy‘de aileye çok sadık kalmıştır.
Sonny, 1971 yılında Liberty City‘de Tommy Vercetti‘yi Harwood‘da bir adamı öldürmesi için görevlendirir. Ancak bu adamın kendisine yapılacak saldırıdan haberi vardır. Tuzağa düşen Tommy 1 adam öldürecekken 11 adam öldürür ve 15 yıl hapse mahkum edilir. Bu olay sonucunda kendisine Harwood Canisi lakabı takılmıştır. Bu olaydan sonra Tommy, Sonny‘nin kendisine ihanet ettiği ve onu tuzağa düşürdüğü konusunda kuşku duymaya başlar.
Tommy‘nin hapiste olduğu dönemde Sonny, rakip ailelerin üst düzey üyelerinin çoğunu öldürtmüş ve ailesinin gücüne güç katmıştır. Sonny‘nin zamanla uyuşturucu işine girme isteği artmıştır.
Sonny Forelli o günlerde ticaretin çok iyi olduğu Vice City'de uyuşturucu ticareti ile ilgileniyordur. Diğer ailelerden daha çabuk davranarak Vice City'deki uyuşturucu işinden en büyük payı almak istemektedir. Bu amacına ulaşmak için hapisaneden yeni çıkan Tommy ile işbirliği yapmak istemektedir. Tommy'nin yaptığı katliam Liberty City‘de hâlâ unutulmamıştır. Tommy'nin Liberty sokaklarında görülmesi ticareti kötü etkileyecektir. Bu yüzden Sonny, Tommy'yi Vice City'ye gönderir.
Tommy, Sonny için çalışmaya başlar. Bir uyuşturucu alışverişi sırasında kimliği belirsiz kişilerce baskın yapılır. Tommy oradan kurtulan üç kişiden biri olur fakat Sonny'nin milyonlarca dolar parasını ve uyuşturucusunu kaybetmiştir.
Sonny, Tommy'ye parayı ve malı getirmesi için fırsat verir. Tommy, uyuşturucu bağımlısı avukat Ken Rosenberg‘in, kardeşini yeni kaybetmiş uyuşturucu satıcısı Lance Vance'in yardımları ile organizasyonunu zamanla güçlendirir. İlerleyen zamanlarda Tommy, Vice City‘de sözü geçen bir adam haline gelir. Sonny aradan zaman geçmesine rağmen parasını hala alamamıştır ve sürekli telefon açarak baskı kurmaya çalışır. Tommy yavaş yavaş işleri yoluna koyunca Sonny, Tommy'nin işlerinden pay almak ister. Sonny, adamlarını tahsilat için Vice City'ye gönderir ama Tommy hepsini öldürür. Bunun üzerine Sonny, Tommy'nin partneri Lance'e yaklaşır ve ikisi anlaşmaya varırlar.
Sonny, Vice City'e gelerek Tommy'ye ziyarette bulunur. Tommy sahte paralar ile Sonny'e olan borcunu ödemeyi planlanmaktadır. Tommy, Sonny ve adamlarını malikanesinin kapısında karşılar. Aralarında geçen kısa konuşmadan sonra Tommy, Sonny‘ye sahte para vermeye kalkışır. Bunu bilen Lance, Sonny'yi uyarır ve Tommy işte o zaman kendisini tuzağa düşüren kişinin Sonny olduğuna emin olur. Sonny kendisini aldatmaya çalıştığı için Tommy‘nin konağına adamları ile saldırır. Konakta büyük bir çatışma çıkar. Tommy, hem Lance'i hem de Sonny'i öldürür. Bu olayda birçok üyesini kaybeden Forelli ailesi çöküş dönemine girer. Bu da Sindacco ailesi gibi mafya aileleri için olumlu bir gelişme olmuştur.
Vercetti, Vice City'de ki en güçlü ve en zengin suç lideri oldu. Lance Vance ve Sonny Forelli öldürüldü. Forelli mafyası çöküş dönemine girdi. Tommy‘nin daha sonra akıbeti ne oldu veya saltanatı ne kadar sürdü tartışılır.
Kaynak: Vikipedi


______________________________________________________________________________

        Grand Theft Auto: San Andreas


Grand Theft Auto: San AndreasRockstar North tarafından tasarlanan, Rockstar Games tarafından dağıtılan Grand Theft Auto serisinin bir parçasıdır. Oyun, 2002'deGTA 3'ün PC versiyonu için piyasaya çıkarıldıktan birkaç gün sonra PlayStation 2PC ve Xbox versiyonları için piyasaya çıkarılacağını duyuruldu. Oyun, PlayStation 2konsolları için 25 Ekim 2004'te Kuzey Amerika, 28 Ekim 2004'te Avrupa ve 2 Aralık 2004'te Avustralya'da satışa sunulmuştur. Japonya'da ise bu tarih olarak 9 Kasım 2006 kararlaştırılmıştır. Oyunun Xbox sürümü Kuzey Amerika'da 25 Ekim 2004, Avrupa'da ise 29 Ekim 2004'te satışa sunulmuştur. Windows sürümü ise Kuzey Amerika'da 7 Haziran 2005 ve Avrupa'da 10 Haziran 2005'te satışa sunulmuştur.[1]10.yıl şerefine Xbox 360 platformuna çıkarılmıştır.

Kurgu


Oyun, ana karakter Carl Johnson'ın "CJ" 1992 yılında annesinin evine cenaze için 1987'de taşındığı Liberty City'den Los Santos'a geri dönüşüyle başlamaktadır. Oyun 1992 yılında geçmektedir. Grove Street Families'in dağıldığını öğrenen CJ, temelli dönmeye karar verir. CJ'in dönmesiyle birlikte San Andreas eyaleti zamanla büyük değişimler geçirir. Grove Street Families'e ihanet eden Ryder ve Big Smoke gibi karakterler de CJ tarafından öldürülür. 


Bazı Özellikler




Oyunun en büyük farklarından biri eklenen karakter geliştirme özellikleri. Belirli yetenekleri geliştirebilmenin dışında karakterin görünüşünü de değiştirebiliyoruz. Ayrıca kas, saç, sakal ve dövme değiştirebiliyoruz. Los Santos'ta, az para ve düşük özelliklerle başladığımız oyunda, zaman ilerledikçe yeni dükkânlar açarak yeni kıyafetler, yeni şehirler açarak yeni yan görevler elde edebiliyoruz. Mesela San Fierro şehrini açtığımız zaman valet görevlerini de açabiliyoruz, gereken görevi yaptığımızda. Oyundaki araba çeşidi arttırılmış, artık oyunda ATV bile var. Las Venturas kumarhane cenneti. Burda hemen hemen herkes zengin. 1992 Los Angeles Olayları'ndan baz alınmıştır


______________________________________________________________________________

            Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Grand Theft Auto: Chinatown WarsNintendo DSPlayStation Portable platformları için bir video oyunu ve iOS, Rockstar Leeds tarafından Rockstar North ile birlikte geliştirilmiştir. Grand Theft Auto serisinin on üçüncü oyunudur.
Oyun Nintendo DS sürümü, PDA, GPS, radyoharita üzerinde kişiye erişim kontrolü, dokunmatik ekrandan yararlanılmıştır. Üst ekran oyun ve film şeridi gösterir. Islık ile Taksi çağırma DS mikrofon tarafından desteklenmektedir. PSP versiyonu böylece spor, artık cel-gölgeli güncellenmiş grafikler, serinin önceki oyunları (Ancak, cutscenes ile aynıdır) benzer bir "klasik"(kuş bakışı) bir görünüm sunuyor. Mini oyunlar (örneğin dövme hazırlanması, araca düz kontak yaptırma) QTE gibi mini oyunlar dokunmatik ekran işlevselliğine adapte edilmiştir. PSP versiyonu da Nintendo DS sürümü bulunmayan ilave görev ve özel radyo istasyonları sahiptir. Ancak PSP, çoklu oyuncu sadece 2 oyuncuya kadar desteklenmiştir. Oyunun iOS versiyonu dokunmatik ekranda kontroller, iPod kütüphane kullanan bir özel radyo istasyonu ve mini oyunlar, kapasitif dokunmatik ekranı ile iyi çalışması için adapte edilmiş özellikler içerir. Oyunun dikkat çekici özellikleri eksik NPC sesler, bazı değerlendirmelere göre Liberty City biraz fazla "sessiz" gözüküyor. IOS versiyonu da, Nintendo DS ve Sony PSP ye göre daha fazla müzik ve radyo istasyonu içerir. Hareket eden bir araç çalmak önceki GTA oyunları ile benzer ancak Chinatown Wars oyununda park etmiş araçları çalmak için farklı bir sistem kullanılmaktadır. Bazı araçlar Düz kontağa ihtiyaç duyarken, eski arabaların kontak bir tornavida ve birkaç döner gerektirir. Daha yeni, daha pahalı arabalar için oyuncu, bilgisayarı immobilizer "hack" gerektirir. Araçtan ateş etmek hala mümkündür.OyuncuNintendo Wi-Fi bağlantısı üzerinden kullanılabilen bazı özellikler şunlardır; ticaret öğeleri, favori GPS istatistikleri ve benzeri şeyleri diğer oyuncular ile paylaşabilir . Social Club sayesinde, yeni görev yüklemek de mümkün.



        
__________________________________________________________________________________

                  

                                     MİNECRAFT

Minecraft, küplerle çeşitli tasarımlar yapmanızı sağlayan 2 ve 3 boyutlu oynanabilen bir oyundur. Programın ilk sürümleri Markus "Notch" Persson tarafından yazılmıştır ve Notch'un kurduğu Mojang şirketi çatısı altında geliştirilmektedir. Oyun; Dwarf Fortress, RollerCoaster Tycoon, Dungeon Keeper ve Infiniminer oyunlarından ilham alınarak geliştirilmiştir. Minecraft, 16 Mayıs 2009'da halka açık sürümden önce toplam 1 haftada yazılmış ve TIGSource forumlarında yayınlanmıştır ve oyun popülerliğini, dikkate değer ölçüde bu forumdan kazanmıştır. Oyun ilk sürümden beri güncellenmeye devam etmektedir. Oyun ile birlikte Mojang, daha sonra 2,5 milyar $'a Microsoft'a satılmıştır. Minecraft'ın 3 platformu vardır: Pocket Edition (mobil sürümü), Computer Edition (bilgisayar sürümü) ve Console Edition (konsol sürümü). Son olarak oyunun 1.8.9 sürümü çıkmıştır.                                                                                                                             
Minecraft'ın iki tane oyun biçimi vardır. Bunlardan biri 18.11.2011 tarihinde çıkan tam sürüm (Minecraft 1.0.0) ve internet üzerinden oynanabilen Klasik (Classic)'dir. Her ikisinin de tek ve çoklu oyunculu oynanma seçeneği vardır. Bütün oyun tipleri online oyunda kullanılabilir.
1. Klasik (Classic), size oyunun sadece inşa için gerekli olan bloklarından sınırsız sayıda sunar. (Tarayıcı ortamında oynanır ve güncelleme desteği kesilmiştir.).
2. Tam Sürümde ise beş adet oyun tipi bulunur;
  • Hayatta Kalma (Survival): Bu modda iken hayatta kalmak için yaratıklarla savaşabilir, birçok çeşit el yapımı eşya yapabilir, yaptığınız silahları veya aletleri büyüleyebilirsiniz. Hayatta Kalmada bloklar sınırlı sayılabilir, ancak dünya sonsuz (aslında 64000x64000) olduğu için hiçbir blok sınırlı sayıda değildir. /gamemode 0 veya /gamemode survival komutlarıyla bu moda geçilir.
  • Zorlayıcı (Hardcore): Normal Hayatta Kalma kuralları geçerlidir fakat bu modda herhangi bir şekilde öldüğünüz takdirde dünyanız yok olur, tüm eşayalarınız silinir ve baştan başlarsınız. Ayrıca oyun zorluğunu değiştiremez hep zor modla eşdeğer olan zorlayıcı zorluk derecesinde oynarsınız. Hile kullanarak bu moda geçilemez.
  • Yaratıcı (Creative): Oyundaki her tür malzemeyi kullanarak Klasik gibi can veya açlık gibi sınırları ve tecrübe seviyesi olmadan kendi tasarımlarınızı oluşturabilmenizi sağlar. Yaratıcı modda uçabilir ve her tür bloğu anında kırabilirsiniz (Katman kayası dahil). /gamemode 1 veya /gamemode creative komutlarıyla bu moda geçilir ve canavarlara karşı görünmez olursunuz.
  • Macera (Adventure): Bloklar yalnızca doğru aletlerle kazılabilir (Eski sürümlerde hiç kazılamaz). Bunun sebebi Adventure Türkçe karşılığı olan macera olmasıdır yani bu modla macera yaşarsınız. İnternette birçok Adventure Map bulabilirsiniz. Adventure'da Hayatta Kalma Modunda olduğu gibi can ve açlık barları vardır. Bir oyuna Macera modunda başlayamazsınız. /gamemode 2 veya /gamemode adventure komutları ile bu moda geçilir.
  • İzleyici (Spectator): 1.8 güncellemesi ile eklenen bir oyun modudur. Oyuncu dünya ile etkileşimde bulunamaz ve sürekli uçarak olayları izler. Oyuncunun varlığı doğma, yaratılma mekaniklerini etkileyecektir. Yaratıkların üstüne tıklanıldığında yaratığın dünyayı nasıl gördüğüne bakabiliriz. /gamemode 3 veya /gamemode spectator komutu ile geçilir.
Oyunun görüntü kalitesi aynı dönemde yapılmış diğer oyunlara göre çok düşüktür fakat Doku Paketleri (Texture Pack) adı verilen dosyalar ile biraz daha iyi ve şekilli olabilir. 1.7 sürümü ile Doku Paketi karıştırabilmekteyiz. Ayrıca 1.6 sürümünde gelen bir yenilik olan Resource Pack (Kaynak Paketi) ile görüntü ile birlikte ses de değiştirilebilir.
Minecraft'ın iki tane oyun biçimi vardır. Bunlardan biri 18.11.2011 tarihinde çıkan tam sürüm (Minecraft 1.0.0) ve internet üzerinden oynanabilen Klasik (Classic)'dir. Her ikisinin de tek ve çoklu oyunculu oynanma seçeneği vardır. Bütün oyun tipleri online oyunda kullanılabilir.
1. Klasik (Classic), size oyunun sadece inşa için gerekli olan bloklarından sınırsız sayıda sunar. (Tarayıcı ortamında oynanır ve güncelleme desteği kesilmiştir.).
2. Tam Sürümde ise beş adet oyun tipi bulunur;
  • Hayatta Kalma (Survival): Bu modda iken hayatta kalmak için yaratıklarla savaşabilir, birçok çeşit el yapımı eşya yapabilir, yaptığınız silahları veya aletleri büyüleyebilirsiniz. Hayatta Kalmada bloklar sınırlı sayılabilir, ancak dünya sonsuz (aslında 64000x64000) olduğu için hiçbir blok sınırlı sayıda değildir. /gamemode 0 veya /gamemode survival komutlarıyla bu moda geçilir.
  • Zorlayıcı (Hardcore): Normal Hayatta Kalma kuralları geçerlidir fakat bu modda herhangi bir şekilde öldüğünüz takdirde dünyanız yok olur, tüm eşayalarınız silinir ve baştan başlarsınız. Ayrıca oyun zorluğunu değiştiremez hep zor modla eşdeğer olan zorlayıcı zorluk derecesinde oynarsınız. Hile kullanarak bu moda geçilemez.
  • Yaratıcı (Creative): Oyundaki her tür malzemeyi kullanarak Klasik gibi can veya açlık gibi sınırları ve tecrübe seviyesi olmadan kendi tasarımlarınızı oluşturabilmenizi sağlar. Yaratıcı modda uçabilir ve her tür bloğu anında kırabilirsiniz (Katman kayası dahil). /gamemode 1 veya /gamemode creative komutlarıyla bu moda geçilir ve canavarlara karşı görünmez olursunuz.
  • Macera (Adventure): Bloklar yalnızca doğru aletlerle kazılabilir (Eski sürümlerde hiç kazılamaz). Bunun sebebi Adventure Türkçe karşılığı olan macera olmasıdır yani bu modla macera yaşarsınız. İnternette birçok Adventure Map bulabilirsiniz. Adventure'da Hayatta Kalma Modunda olduğu gibi can ve açlık barları vardır. Bir oyuna Macera modunda başlayamazsınız. /gamemode 2 veya /gamemode adventure komutları ile bu moda geçilir.
  • İzleyici (Spectator): 1.8 güncellemesi ile eklenen bir oyun modudur. Oyuncu dünya ile etkileşimde bulunamaz ve sürekli uçarak olayları izler. Oyuncunun varlığı doğma, yaratılma mekaniklerini etkileyecektir. Yaratıkların üstüne tıklanıldığında yaratığın dünyayı nasıl gördüğüne bakabiliriz. /gamemode 3 veya /gamemode spectator komutu ile geçilir.
Oyunun görüntü kalitesi aynı dönemde yapılmış diğer oyunlara göre çok düşüktür fakat Doku Paketleri (Texture Pack) adı verilen dosyalar ile biraz daha iyi ve şekilli olabilir. 1.7 sürümü ile Doku Paketi karıştırabilmekteyiz. Ayrıca 1.6 sürümünde gelen bir yenilik olan Resource Pack (Kaynak Paketi) ile görüntü ile birlikte ses de değiştirilebilir.
Minecraft'ın iki tane oyun biçimi vardır. Bunlardan biri 18.11.2011 tarihinde çıkan tam sürüm (Minecraft 1.0.0) ve internet üzerinden oynanabilen Klasik (Classic)'dir. Her ikisinin de tek ve çoklu oyunculu oynanma seçeneği vardır. Bütün oyun tipleri online oyunda kullanılabilir.
1. Klasik (Classic), size oyunun sadece inşa için gerekli olan bloklarından sınırsız sayıda sunar. (Tarayıcı ortamında oynanır ve güncelleme desteği kesilmiştir.).
2. Tam Sürümde ise beş adet oyun tipi bulunur;
  • Hayatta Kalma (Survival): Bu modda iken hayatta kalmak için yaratıklarla savaşabilir, birçok çeşit el yapımı eşya yapabilir, yaptığınız silahları veya aletleri büyüleyebilirsiniz. Hayatta Kalmada bloklar sınırlı sayılabilir, ancak dünya sonsuz (aslında 64000x64000) olduğu için hiçbir blok sınırlı sayıda değildir. /gamemode 0 veya /gamemode survival komutlarıyla bu moda geçilir.
  • Zorlayıcı (Hardcore): Normal Hayatta Kalma kuralları geçerlidir fakat bu modda herhangi bir şekilde öldüğünüz takdirde dünyanız yok olur, tüm eşayalarınız silinir ve baştan başlarsınız. Ayrıca oyun zorluğunu değiştiremez hep zor modla eşdeğer olan zorlayıcı zorluk derecesinde oynarsınız. Hile kullanarak bu moda geçilemez.
  • Yaratıcı (Creative): Oyundaki her tür malzemeyi kullanarak Klasik gibi can veya açlık gibi sınırları ve tecrübe seviyesi olmadan kendi tasarımlarınızı oluşturabilmenizi sağlar. Yaratıcı modda uçabilir ve her tür bloğu anında kırabilirsiniz (Katman kayası dahil). /gamemode 1 veya /gamemode creative komutlarıyla bu moda geçilir ve canavarlara karşı görünmez olursunuz.
  • Macera (Adventure): Bloklar yalnızca doğru aletlerle kazılabilir (Eski sürümlerde hiç kazılamaz). Bunun sebebi Adventure Türkçe karşılığı olan macera olmasıdır yani bu modla macera yaşarsınız. İnternette birçok Adventure Map bulabilirsiniz. Adventure'da Hayatta Kalma Modunda olduğu gibi can ve açlık barları vardır. Bir oyuna Macera modunda başlayamazsınız. /gamemode 2 veya /gamemode adventure komutları ile bu moda geçilir.
  • İzleyici (Spectator): 1.8 güncellemesi ile eklenen bir oyun modudur. Oyuncu dünya ile etkileşimde bulunamaz ve sürekli uçarak olayları izler. Oyuncunun varlığı doğma, yaratılma mekaniklerini etkileyecektir. Yaratıkların üstüne tıklanıldığında yaratığın dünyayı nasıl gördüğüne bakabiliriz. /gamemode 3 veya /gamemode spectator komutu ile geçilir.

Oyunun görüntü kalitesi aynı dönemde yapılmış diğer oyunlara göre çok düşüktür fakat Doku Paketleri (Texture Pack) adı verilen dosyalar ile biraz daha iyi ve şekilli olabilir. 1.7 sürümü ile Doku Paketi karıştırabilmekteyiz. Ayrıca 1.6 sürümünde gelen bir yenilik olan Resource Pack (Kaynak Paketi) ile görüntü ile birlikte ses de değiştirilebilir.
Oyuna 1.7.2 ile eklenen bir özellikle oltamıza balık dışında; başka oltalar (büyülü olabilir), İsim Etiketleri, Nilüferler, Eyer, Yay (büyülü), büyülü kitap (1 den fazla büyü olunca büyüler alakasız olabiliyor.), deri bot, kemik, çubuk, deri, su şişesi, ip, kase, tuzak kancası, mürekkep kesesi ve çürük et çıkabilir.[3]
Oyunun sitesi www.minecraft.net'dir. Oyunun yapımcısı olan şirket Mojang'ın sitesi ise www.mojang.com'dur. Minecraft 19.95 €'dur Minecraft'ı satın almak için bir e-mail'inizin ve Mojang hesabınızın olması gerekmektedir. Kredi kartı geçerlidir.                                                                                                                                  

  • Sunucular: Sunucular Minecraft'ı çok oyunculu oynayabilmemizi sağlar. Oyunu arkadaşlarınızla oynamak için minecraftserver.jar veya minecraftserver.exe'ye ihtiyacınız var. Daha sonra ise minecraftserver.jar veya minecraftserver.exe'yi çalıştırmalısınız. Sonra ise Hamachi IPv4 adresinizi server.properties dosyasındaki (Not defteri ile açılabilir) "server ip" kısmına yazıp serveri çalıştırın. Sonrasında da IPv4 adresinizi Multiplayer (Çok Oyunculu) bölümündeki Direct Connect (Doğrudan Bağlan) bölümüne yazıp kendi açtığınız Minecraft Sunucunuzda oynamaya başlayabilirsiniz. (Add Server (Sunucu Ekle) bölümündeki Server Adress kısmına IPv4 adresinizi yazıp, üst tarafa da (Server Name) sunucunuzun adını yazıp tamam da diyebilirsiniz. Server Name bölümüne sunucunuzun adını yazdığınızda, başkalarının sizin sunucunuza bağlanırken göreceği ismi değil, sizin Çok Oyunculu bölümünü açtığınızda karşınızda göreceğiniz sunucularda kendi sunucunuzun ismini belirlemiş olursunuz.
Oyuna 1.7.2 ile eklenen bir özellikle oltamıza balık dışında; başka oltalar (büyülü olabilir), İsim Etiketleri, Nilüferler, Eyer, Yay (büyülü), büyülü kitap (1 den fazla büyü olunca büyüler alakasız olabiliyor.), deri bot, kemik, çubuk, deri, su şişesi, ip, kase, tuzak kancası, mürekkep kesesi ve çürük et çıkabilir.[3]
Oyunun sitesi www.minecraft.net'dir. Oyunun yapımcısı olan şirket Mojang'ın sitesi ise www.mojang.com'dur. Minecraft 19.95 €'dur Minecraft'ı satın almak için bir e-mail'inizin ve Mojang hesabınızın olması gerekmektedir. Kredi kartı geçerlidir.
Açlık sistemi Minecraft'a Beta 1.8 sürümünde eklenmişitir.[4] GUI üzerinde but resmi ile gösterilen bar açlık barıdır. Bu bar Barışçıl dışında bir zorluk modunda iseniz zamanla boşalacaktır. Tamamen boşaldığında ise hasar almaya başlarsınız. Ancak eğer zor zorluk modunda değilseniz ölmezsiniz. Açlıktan dolayı kolayda canınız 10 normalde 1'in altına düşmez. Bu barı yemek yiyerek doldurabilirsiniz. Farklı yiyecekler açlık barını farklı oranlarda doldurur.

Büyü masası ile zırhlara, aletlere ve silahlara (1.4.5'den itibaren kitaplara,1.7 den itibaren oltalara) xp karşılığında büyü basılır. Etrafa kitaplık blokları yerleştirilerek Büyü Masasının gücü arttırılabilinir. 4 alet, 2 olta, 9 zırh, 6 kılıç ve 4 yay büyüsü vardır. Minecraft'a 1.3 sürümünde dahil edilmiştir. Ayrıca 1.8'den sonra aletleri büyülemek için Lapis Lazuli de gerekir.

Minecraft'ta birçok iksir bulunur. İksir yapmak için iksir standı, iksir standı için de Blaze Çubuğu gerekir. İksirin olması için önce iksir standına su şişesi ve nether wart koymamız gerekir. Bunun sonunda Garip İksir olur. Alta garip iksirleri üste diğer malzemelerden birini koyarak iksir yaparız.

  • Dünya (Overworld) : Çoğu hayvanın, yaratığın ve sizin doğduğunuz yerdir. Hayatınızı burada kurmalısınız çünkü madenler vb. sadece burada çıkmakdadır.Overworld'da 32 mob kendiliğinden spawnlanabilir.7 maden kendiliğinden oluşabilir.

  • Son (The End) :Endermanlar ve Ender Ejderhası buradadır. Burada end taşı ve obsidyenler bulunur.Ender Ejderhası öldüğü zaman End'in dünyaya geçiş portalı çıkar. Ender gözü sizi End portalının yanına götürür. End Portal bloklarının üstüne ender gözlerini koyun ve End'e gidin. Giderken balkabağını kafanıza takın. O zaman Enderman'ler size saldırmaz. Ayrıca End'de yatmaya çalışırsanız yatak patlar.The End'de 2 mob kendiliğinden spawnlanabilir.Ayrıca 1.9 sürümü ile daha farklı,zindanlı,ve büyük bir end gelmiştir.

  • Cehennem (Nether) : Burası cehennem taşı ve lavlarla kaplıdır. Zombi Domuzadam, Ghast, Blaze, Magma Küpü ve Wither Skeleton burdadır. Bazen Skeleton'da olabilir.Ghast havada uçar ve ateş topu atar. Blaze ise alev topu fırlatır. Obsidyen ile kapı oluşturarak Nether'a gidebilirsiniz. End de de olduğu gibi Nether'da da uyursanız yatak patlar.Nether'de 6 mob kendiliğinden spawn olabilir.1 maden kendiliğinden oluşabilir.
  • Hiçlik (Void) : Her ne kadar tam olarak boyut sayılmasa da Overworld'den farklı bir yer olduğu için boyut kabul edilir. Oraya ancak Creative modda gidilebilir. Dünyada 1-4'üncü katmanlarda bulunun Bedrock (Katman Kayası) adlı bloğu kazarak oraya ulaşabilirsiniz. Orada sadece boşluk vardır ve aşağıya düşerseniz ölürsünüz.Hiç bir şey yoktur.

  • Not: Aether(Cennet) Aether ve Aether 2: Genesis Of The Void modu tarafından eklenen bir boyuttur. Normal Minecraft(Vanilla)'da bulunmaz.

Minecraft PC versiyonunda Java dilini kullanır ve bu yüzden oyunu düzenlemek görece daha kolaydır, Xbox 360, Raspberry Pi ve Android versiyonları ise C++ ile, IOS versiyonu ise Objective C ile geliştirilmiştir PS4 ve PS3 versiyonlarının kodlama dilleri bilinmemektedir. Minecraft modları Android ve PC versiyonlarında bulunmaktadır ancak PS3, PS4 ve Xbox 360'ın görece kapalı yapısı nedeniyle bu platformlarda modlar yoktur, ancak bazı geliştiriciler bunun üzerinde çalışmaktadır.

Minecraft modları kendine özgü bazı kodlar kullanır bu kodları çalıştıran uygulamalar ise Forge Mod Loader (FML) ve Modloader'dır.
Modlar Minecraft'a yeni özellikler ekleyen dosyalardır"[.jar, .zip(PE modları .js, .mod)]". Bu Modları Yükleyebilmek için üç farklı Modifikasyon yükleyicisinden birini kurmak gerekmektedir. Bunlar Modloader, Forge ve ForgeModLoader'dir(PE modlarını yüklemek için PocketTool veya BlockLauncher uygulamaları kullanılır.). Modloader mod yapımcılarına daha az class ve imkan sunduğu için genelde Forge kullanılmaktadır. Forge ise hertürlü yaratık , yeryüzü şekli , ağaç , maden ekleyebilmek için kullanılan mod yükleyicisidir. ForgeModLoader ise ikisinin karışımıdır ve iki tür modları da çalıştırabilir.
Oyunda Kılıç, Kazma, Balta, Kürek ve Çapa olmak üzere 5 farklı alet vardır. Bu aletler Tahta, Taş, Demir, Altın ve Elmasi ile yapılabilir. Kılıç ve Balta saldırı amaçlı kullanılabilir. Kılıç daha hızlı ama daha az hasar verirken, Balta daha yavaştır fakat daha çok hasar verir. Kazma taş ve türevlerini kazmak için gereklidir. Balta aynı zamanda odun ve tahta malzemeleri diğer aletlere ve elimize oranla daha hızlı kazar. Kürek ise toprak, kum, çakıl gibi küçük tanecikli blokları daha hızlı kazmak için kullanılır, çimen bloğuna kürekle sağ tık yaparsanız yol olur. Çapa ile bitkileri ekmek için tarla hazırlarsınız. Bunun için toprak veya çimene sağ tıklamak gerekir,

Oyunda 4 çeşit zırh vardır. Kask, Göğüslük, Pantolon ve Bot. Zırhların da Deri, Zincir, Demir, Altın ve Elmas olmak üzere 5 çeşidi vardır. Ancak zincir zırh yapılamaz. Aynı malzemeden yapılan zırh çeşitlerinin can ve koruma sırlaması Göğüslük>Pantolon>Kask>Bot şeklindedir.
  • Kömür : Yüzeyde veya dağlarda bulabileceğiniz gibi çoğunlukla mağaralarda bulabilirsiniz. Çıkarabilmek için elinizde en azından tahta kazma olması gereklidir. Çubuk ile birleştirerek (Çalışma masasında çubuk alta kömür üste gelecek şekilde) meşale elde edebilirsiniz. Aynı zamanda yemek pişirmek ve madenleri eritmek içinde kullanılır. Deniz seviyesinin (64. kare) üstünde bulunabilen tek madendir. Çoğu zaman 5 - 10 arası blok kümeleri halinde bulunsa da derinlere inildikçe 30’un üstünde kömür cevheri bir arada bulunabilir. Bir minecraft haritasında toplam taş miktarının %1.25’i kömürdür. İstatistiksel olarak en yoğun bulunduğu yükseklik 29. karedir.9 Kömür ile kömür bloğu yapabilirsiniz.                                                                                
           
  • Demir : Ne çok nadir nede çok fazla bulunan bir madendir. Haritanın sadece alt yarısında (0 - 64) görülebilir. Kırmak için en azından taş kazma gerektirir. Kırdığınız takdirde Demir Cevheri düşer. Kullanabilmek için Demir Cevheri'ni fırında eriterek Demir Külçesi elde etmeniz gerekir. Pek çok minecraft oyuncusu el aleti olarak demir aletleri kullanmayı tercih eder. Sebebi ise diğer madenlerle kıyaslandığında bulunabilirliğinin daha rahat olması , dayanıklı olması ve neredeyse her madeni kırabiliyor olmasıdır. Bir minecraft haritasında toplam taş miktarının %0.72’si demirdir. Demir eşya ve araç gereç yapımında en çok kullanılan madenlerden biridir. İstatistiksel olarak en yoğun bulunduğu yükseklik 35. karedir.Kömürlerin yanında da bulunabilir.Demir Golem yapmak istiyorsanız 36 tane demir külçesine ihtiyacınız vardır.9 Demir ile demir bloğu yapabilirsiniz.                                           
  • Lapis Lazuli : Çok işlevi olmayan bir madendir. 1.8 veriyonundan itibaren büyü masasında büyü yaparken yapabileceğimiz büyü seviyesini ayarlar. Her büyü yaparken büyü masasına en fazla 3 adet lapis lazuli konulabilir. Sadece 0 - 32. blok yükseklikleri arasında bulunur. Kırmak için en azından taş kazma gereklidir.Kırıldığı takdirde 4 - 8 arası Lapis Lazuli düşer. Fırında eritilmesine gerek kalmadan direk kullanılabilir. Lapis Lazuli 30. bloğun altında bulunup taş kazma ile çıkartılabilen tek madendir. Diğer bir kullanım alanı renkli yün üretimidir. İstatistiksel olarak en yoğun bulunduğu yükseklik 14. karedir.Kurtların tasmasınıda lapis lazuli ile boyayabilirsiniz.9 Lapis Lazuli ile laciverttaş bloğu yapabilirsiniz.                       
  • Altın : Haritalarda 0 - 32 kare arasında , özellikle de en alttan 2-9 blok yükseklikte görülürler. Kırmak için en azından demir kazma gereklidir. Kullanabilmek için fırında eritip Altın Külçesi'ne dönüştürmek gereklidir.
    Aynı zamanda Zombi Domuzadam’lardan düşen Altın Parçaları'ndan 9 tanesi birleştirilerek Altın Külçesi elde edebilmekte mümkündür. İstatistiksel olarak en yoğun bulunduğu yükseklik 20. karedir.Altın zırh bakımından kötüdür fakat altın elma ve altın havuç için önemli bir madendir.9 Altın ile altın bloğu yapabilirsiniz                                                                                                 
  • Elmas : Genel olarak oyundaki en değerli madenlerden biridir. Sadece en alttan 16 kare içerisinde bulunur ama genellikle 0 - 10. bloklar arasında rastlanır. 0 - 16 arasında bir elmas bulma ihtimali %0.1276’dır. Kırmak için en azından demir kazma gereklidir. Elmas avına giderken özellikle yanınıza “Servet” özelliği olan bir kazma ile (kendisi kırdığınız bloktan 1'den fazla eşya alabilmenizi sağlar. Örneğin Servet III özelliği olan bir kazma bir elmas cevheri kırdığında 4 elmas düşebilir.) gitmeniz önerilir. İstatistiksel olarak en yoğun bulunduğu yükseklik 10. karedir.Bulunma olasılığı düşüktür.9 Elmas ile elmas bloğu yapabilirsiniz.                                                                                         
  • Kızıltaş : En alttan 0 - 16 kare arasında rastlanabilen bu maden pek çok işlev için kullanılabilir. Kırmak için en azından demir kazma gereklidir. Bir Kızıltaş Cevheri'nden 4-5 Kızıltaş düşer. Kızıltaş olarak çok çeşitli eşyalar yapabilir ve elektrik ileten devreler kurabilirsiniz. Ayrıca kızıltaş iksir yapımında da kullanılabilir. 0 - 14 kare arasında kızıltaş bulunma ihtimali %1.025‘tir. Aynı zamanda kızıltaş cevheri üzerine sağ ya da sol fare tuşu ile tıklar ya da üzerinde zıplarsanız 30 sn boyunca ışık verir. İstatistiksel olarak en yoğun bulunduğu yükseklik 8. karedir. Birçok sistem ve devre yapımında kullanılır.                                                                                         
  • Zümrüt : Oyunun en nadir bulunan madenlerinden biridir. Kırmak için en azından Demir kazma gereklidir. Köylüler ile ticaret yapmak amacıyla kullanılabilir. Şimdilik bunun dışında bir kullanımı bulunmamaktadır. Genellikle yükseklik olarak 29. karenin altında bulunabilir ve istatistiksel olarak en yoğun bulunduğu yükseklik 20. karedir. Sadece Extreme-Hills biyomlarının bulunduğu yerlerde madenlerde sıkça rastlanır. Başka bir biyomda bulunmaz. Sadece tek blok halinde bulunur. Fırında eritilmesine gerek kalmadan kullanılabilir.Tüm köylerin para birimidir.Mineshaft'ta bulunabilen madendir.Lapis Lazuli ile yan yana bulunabilir.9 zümrüt ile zümrüt bloğu yapabilirsiniz.                                                                                            
  • kuvars :Oyuna 1.5(1.5.X Kızıltaş Güncellemesi) versiyonunda eklenmiştir. Nether'da bulunan tek madendir. Bloğunun 3 çeşidinin (Normal, Dik, Keskin) dışında basamak ve merdiveni bulunur. Bloğu 4 tanesiyle yapılır. Ayrıca güneş sensörü ve kızıltaş karıştırıcı yapımında kullanılır.                                                    
Snapshot: Snapshot, Minecraft oyununda önemli bir yer tutmaktadır. Snapshot'un amacı hataları öğrenmek, yeni bir şeyler eklemek amacı olabilir. Snapshotlar ayrıca pre-release (ön-gösterim) için de olabilir. Genelde mod geliştiricileri bu sürümleri modlarının bu yeni sürümlere uyup uymayacağını denetlemek için de kullanırlar.
Snapshot'ların Kodlanması: Snapshot'lar YYwWWx formatında kodlanır.Y=Yıl W=Hafta x ise alfabeye göre o hafta çıkan kaçıncı Snapshot olduğudur. Örneğin 2014 yılının 12. haftasında çıkan 4. Snapshot 14w12d.
Versiyon:Versiyon, Minecraft oyununun sürümünü belirtir. Versiyonda yeni özellikler, bloklar,itemler eklenebilir, çıkartılabilir, hatalar giderilebilir, oyunun arayüzü değişebilir. Örneğin Kızıltaş Güncellemesi 1.5 Snapshot'unda(13w01a) gelmiş, 1.5.0 versiyonunda resmen kabul edilmiştir. Örneğin gül 1.7 Snapshot'unda kaldırılmıştır. Yerine Gelincik Çiçeği gelmiştir. Oyundaki bazı hatalar da giderilmiştir. Versiyonlar böyle örneklenebilir.
Aşağıda oyundaki versiyonları ve Snapshot'ları görüyorsunuz.
Versiyonlar;
1.0, 1.1, 1.2.1, 1.2.2, 1.2.3, 1.2.4, 1.2.5, 1.3.1, 1.3.2, 1.4.2, 1.4.4, 1.4.5, 1.4.6, 1.4.7, 1.5.1, 1.5.2, 1.6.1, 1.6.2, 1.6.4, 1.7.2, 1.7.4, 1.7.5, 1.7.9, 1.7.10, 1.8, 1.8.1, 1.8.2, 1.8.3, 1.8.4, 1.8.5, 1.8.6, 1.8.7, 1.8.8, 1.8.9 (Aynı zamanda 1.0 öncesi "Alpha" ile "Beta" sürümleri vardır.)
Bazı Snapshotlar;

1.3, 1.4, 1.4.1, 1.4.3, 1.5, 1.6, 1.7, 1.7.1, 14w08a, 13w47e, 13w48b, 13w49a, 1.7.3, 14w08a, 14w10c, 14w11a, 14w11b, 14w18a, 14w18b, 14w17a, 14w20b, 14w21b, 14w25a, 14w25b, 14w26a, 14w26b, 14w26c, 14w27a, 14w27b, 14w28a, 14w28b, 14w29a, 14w29b, 14w30a, 14w30b, 14w30c, 14w31a, 14w31b, 14w32a, 14w32b, 14w32c, 14w32d, 14w33b, 14w34d, 1.8-pre1, 1.8-pre2, 1.8-pre3, 1.8.1-pre1, 1.8.1-pre2, 1.8.1-pre3, 1.8.1-pre4, 1.8.1-pre5, 1.8.2-pre1, 1.8.2-pre2, 1.8.2-pre3, 1.8.2-pre4, 1.8.2-pre5, 1.8.2-pre7, 1.8.8pre, 15w31a, 15w31b, 15w31c, 15w32a, 15w32b, 15w32c, 15w33a, 15w33b, 15w33c, 15w34d, 15w35e, 15w36d, 15w37a, 15w38b, 15w39c, 15w40a, 15w40b, 15w42a, 15w44b, 15w50a.
Minecraft'ın geliştiricisi, Markus Persson programlamaya beş yaşında başlamış. Babası Markus'a Commodore 128 ev bilgisayarı almış ve Markus, "type-in" programlarına odaklanmış bir bilgisayar dergisine abone olmuştur. Yaptığı deneyler sonucu sekiz yaşında ilk programını yazmıştır. Profesyonel olarak da, Wurm Online gibi oyunlarda ve King.com'da oyun programcısı olarak çalışmıştır.
Minecraft 10 Mayıs 2009 tarihinde geliştirilmeye başlanmıştır. Markus Persson, King.com'daki işinden çıktıktan sonra bağımsız(bir yerde çalışma zorunluluğu olmadan) program yazma ve geliştirmeye odaklanmıştır. Markus Persson, Minecraft'ı yazmak için Dwarf Fortress, RollerCoaster Tycoon ve Dungeon Keeper gibi oyunlardan ilham almıştır. Oyunun temellerinin ne olması gerektiğini düşünen Markus, Infiniminer adlı bir oyunu keşfetmiştir ve TIGSource.com forumlarındaki kullanıcılarla oynamıştır. O zamanda Markus, izometrik 3-boyutlu inşa oyun fikirlerini kafasında canlandırırken, bu düşüncelerini test etmek için prototipler yazmıştır. Infiniminer adlı oyun, Minecraft'ın oynayış biçimini ağır şekilde etkilemiştir, 1. tekil kişi gözüyle oynanan bakış açısı ve blok şekilli görselleri dahil.
Microsoft, 17 Eylül 2014 sabahı gelmiş geçmiş en popüler oyunlardan biri olan Minecraft'ı ve oyunun yapan stüdyo Mojang'ı satın alacağı haberlerini onayladı. Tam 2.5 Milyar dolarlık bir fiyata devredilecek olan oyun ve stüdyo ile birlikte Microsoft telaşlı oyunseverleri sakinleştirdi. Minecraft bugün varolan tüm platformlardaki hayatını sürdürmeye devam edecek. Dolayısıyla PC, iOS, Android, Xbox ve PlayStation kullanan oyunseverlerin endişe edecekleri bir durum yok.
Satın alma işinde düşündürücü olan kısım ise oyunun var olmasını sağlayan Markus "Notch" Persson'un Microsoft ekibine katılmaması oldu. Mojang takımından gelen bir bildiriye göre Notch, eski CEO Carl ve kurucu üye Jakob ekibi terk ediyorlar ve geride kalanlar bu üç programcının yapacakları projeler konusunda bilgi sahibi değiller. Her ne kadar Minecraft ile alakalı olmasa da güzel işler yaratacaklarından emin olan üçlüye Mojang bol şans diledi.
PC Sürümü
Minecraft Windows, Mac OS X ve Linux işletim sistemlerinde oynanabilir. Ana versiyonu dışında Minecraft Classic ve Minecraft 4K gibi PC için farklı versiyonları da vardır.
Minecraft Classic, Minecraft'in daha eski versiyonudur. Diğer Minecraft versiyonlarının aksine bedavadır ancak artık güncellenmemektedir. Bu versiyonda oyuncular ister multiplayer bir serverda isterse de kendi başlarına oyunda istedikleri gibi blokları yok edebilir ve yerleştirebilirler. Bu versiyonda oyuncu dışında hiçbir canlı yoktur ve lav gibi tehlikeler oyunculara zarar veremez.
Minecraft 4K ise Minecraft'ın çok basitleştirilmiş bir versiyondur. Harita 64x64x64 bloklar ile sınırlı olup her seferinde aynı harita oluşturulacaktır. Oyuncular çim, toprak, taş, odun, yaprak ve tuğla blokları ile sınırlıdır.Java ile yazılmıştır
Minecraft: Pocket Edition
8 Ekim, 2011'de uyumlu tüm cihazlar için zamanında Android Market'de çıkmıştır, günümüzde Android Market'in yerine Google Play Store'da bulunmaktadır. iOS versiyonu ise 17 Kasım 2011'de çıkmıştır. Windows Phone 8 ve 8.1 içinse 10 Aralık 2014'te yayımlanmıştır. Bu versiyon oyunun yaratıcı bir şekilde blokları kırıp-inşa etmesine ve hayatta kalma özellikleri üzerine yoğunlaşmıştır ve PC versiyonunda özelliklerin tümünü içermemektedir ancak PC versiyonunda olmayan şeyler de vardır.Örneğin: İnşaat bloklarını yapmak için taş kesici gerekmektedir fakat bilgisayarda ise çalışma masası yeterlidir.Ve Minecraft Pocket Edition'da Cehennem'e gitmek için cehennem aktifleştirici gerekmektedir. Bu versiyon ayrıca kablosuz ağ üzerinden multiplayer oynama imkanı sağlar. Periyodik olarak çıkarılan güncellemeler ise bu versiyon ile PC versiyonu arasındaki fark kapatılmaya çalışılmaktadır. 0.9.0 versiyonu ile dünyaların yapısı pc sürümündeki gibi oluşacak şekilde geliştirilmiştir. Ardından 0.10.0 sürümü çıkmıştır ve bu sürümde az da olsa yeni şey gelmiştir.Geliştiriciler tarafından çıkarılan 0.11.0 sürümüyle PC sürümüne gelişmişlik olarak iyice benzetilmesi amaçlanmıştır.Ardından 12.1 sürümünde büyüler eklenmiş.En yeni sürüm olan 0.13.0 da redstone gelmiştir
Minecraft: Xbox 360 Edition
Oyunun Xbox 360 versiyonu 9 Mayıs, 2012'de çıkmıştır. Oyunun bu versiyonunda ise başka versiyonlarda olmayan bazı özellikler mevcuttur. Mesela, kontrol menüleri ya da Xbox Live üzerinden multiplayer gibi. Bu versiyonda haritalar 'sınırsız' değildir. Bu versiyon aslında eski PC versiyonlarına benzerdir ancak güncellemeler vasıtası ile güncel PC versiyonu ile arasındaki fark kapatılmaya çalışılmaktadır.
Minecraft: PS3 Edition
Minecraft'ın Sony Playstation 3 için yapılmış versyonudur Bilgisayar ile arasındaki farklar kapatılmaktadır
Minecraft: PS4 Edition
Minecraft'ın versiyonlarındandır ve Sony Playstation 4 içindir.Dünyalar Sony PlayStation 3'ün dünyalarından iki kat daha büyüktür.Bilgisayar ile arasındaki farklar kapatılmaktadır.
Minecraft: Xbox One Edition
Minecraft'ın versiyonlarındandır.
Minecraft: PS Vita Edition
Minecraft'ın Playstation Vita'daki versiyonudur.
Minecraft: Pi Edition
Minecraft'ın taşınabilir bilgisayar Raspberry Pi için yapılmış özel versiyonudur ve alpha seviyesindedir. Pocket Edition ile benzerlik gösterir.
Minecraft: Windows 10 Edition
Microsoft'un Minecraft'ı alması ile Windows 10'un çıkması ile beraber çıkan bu sürüm sadece Windows 10 üzerinde oynanmaktadır. Şu an da beta seviyesindedir.

KAYNAK:VİKİPEDİ






___________________________________________________________________________________


                 

                            MORTAL KOMBAT


Mortal Kombat (kısaltması MK), Midway tarafından yapılan popüler bir karşılıklı dövüş oyunu. Seri daha sonra isim değiştirmiş ve özgün halindeki Mortal Kombat ismini almıştır. 1992 yılında çıkan ilk oyunu Mortal Kombat (1992 video oyunu) 'dur. İlk oyunda 10 karakter vardır. Bu oyunun yapımcıları John Tobias ve Ed Boon'dur. Ayrıca oyundan esinlenilerek Ölümcül Dövüş ve Ölümcül Dövüş II adında sinema filmleri çekilmiştir. İkinci film ilk filmin başarısına uzak kaldığı için seri devam etmemiştir.
                                                                                                                                            kaynak:vikipedi



1. Scorpion 
2. Sub-zero 
3. Liu Kang
4. Kung Lao                                       
5. Sonya 
6. Johnny Cage                                               


7. Raiden 
8. Jax 
9. Sektor 
10. Cyrax 
11. Smoke (insan) 
12. Nightwolf 
13. Stryker
14. Baraka 
15. Sheeva 
16. Kabal 
17. Kano 
18. Shang Tsung 
19. Kitana 
20. Mileena 
21. Jade 
22. Sindel 
23. Ermac 
24. Noob Saibot 
25. Quan-Chi 
26. Reptile 
27. Kratos 
28. Cyber Sub-Zero 
29. Goro 
30. Kintaro

31. Shao Khan 
KAYNAK:BOLUM SONU CANAVARI

________________________________________________________________________________

                        clash of clans




Clash of Clans (Türkçe:Klanlar Çatışması), HelsinkiFinlandiya merkezli video oyun şirketi Supercell[1][2][3]tarafından türetilmiş olan çok oyunculu, gerçek zamanlı, freemium, çevrimiçi strateji oyunu. Clash of Clans oyununda, oyuncular saldırganlara karşı kendi köylerini korumak için çeşitli savunma mekanizmaları inşaa ederken, aynı zamanda saldırma amacıyla da asker üretirler. Oyuncular, en fazla 50'şer kişilik gruplardan oluşan klanlara katılabilir, topluluk olarak ve klanların kendi içlerinde çevrimiçi sohbet ederek, klan üyeleri birbirlerinin kalelerine asker gönderebilirler.
İlerleme için gerekli materyallerden en önemlisi olan yeşil taş alımı kredi kartıyla veya oyuncunun kendini geliştirmesi ve istenilen dereceleri yapmasının yanı sıra, köyün bulunduğu alandaki çalı, ot ve ağaçlar toplandığı esnada da kazanılabilmektedir. Ödeme özelliği ile oyun iOS platformunda en çok kazananlar listesine girmiştir. 2013 yılının ilk yarısında, şirket satışlardan ortalama olarak günde 2.4 milyon dolar gelir elde etmiştir. [4][5] Clash of Clans iOS platformunda, 2012 yılı Aralık ayında en çok indirilen 5 uygulama arasında yerini almıştır. [6] Oyunun bu başarıyı kazanmasındaki asıl neden ise, tekli ve çoklu oyunların birleştirilmiş olmasının yanı sıra eşli olarak oynanması olarak gösterilmektedir. [7]

Android platformunda ise ilk defa, 30 Eylül 2013 tarihinde sakin ve sessiz bir şekilde Kanada ve Finladiya'da oynanmaya başlandı. [8] Bir hafta süreyle Kanada ve Finlandiya'da beta sürümü yayınlandıktan sonra, 7 Ekim 2013 tarihinde Google Play Store'da yerini aldı ve yine sessiz bir şekilde uluslararası platformda yayılmaya başladı.

Clash of Clans, öncelikli olarak çok oyunculu (multiplayer) bir strateji oyunudur. Oyuncular altın, iksir, yeşil taş, kara iksir gibi elementler vasıtasıyla oyunun kurulumunda gelen basit bir başlangıç anlatımıyla birlikte köylerini kurmaya başlarlar. Kurdukları binaların seviyesini yükselten oyuncular, bu sayede yeni öğelerin kilidini açar ve yeteneklerin gelişmesini sağlarlar. Saldırının yanı sıra akıllı bir savunma stratejisi geliştirilmesi gerektiren oyunda, diğer oyuncular köye saldırabilirler. Bu nedenle saldırı kadar savunma da oyunda önemli bir yer tutar. Saldırı için kışlada askerler yetiştirilir ve oyunun sonraki safahatinde kurulabilen laboratuvar ile askerlerin seviyeleri geliştirilerek iyileştirilebilir. Ayrıca üretilen bu askerler ile Goblin olarak belirtilen cücelerin dünyalarına tekli oyuncu olarak saldırılar yapılabilir. İstenildiği takdirde, bu saldırılar oyuncuların seviyelerine göre sistemin eşleştirdiği oyunculara karşı çoklu ortamda da çevrimiçi olarak yapılabilir. Oyunun her safhasında internete bağlanılması gerekmektedir. Oyun internet olmadan oynanamamaktadır. İstenildiği takdirde daha hızlı gelişilebilmesine olanak veren taşlar, kredi kartıyla Google Play Store'dan ücret karşılığında alınabilmektedir.[9]
Ayrıca oyuncular iksir veya kara iksir ile asker eğitebilirler. Oyundaki duvar ve binalar ile askerlerin yanı sıra, diğer savaş aletlerinin tamamı geliştirilebilmektedir. Çok oyunculu modda ise oyuncular kupa kazanabilirler. Kazanılan kupalar aynı zamanda oyun içindeki sıralama için kullanılmasının yanı sıra, oyuncuların seviyelerinin ayrılmasında da kullanılır. Çoklu oyunculu modda kullanılabilen tüm askerler ve iksir, tek oyunculu mod olan Goblin köylerine saldırılarda da kullanılabilir. Diğer oyuncuların köye saldırılarında, elde olan tüm altın ve iksir alınamaz. Ayrıca bu savaşlarda kazanan taraf kupa sayısı kazanır, kaybedenden ise kupa sayısı uygun oranda eksiltilir. Üretilen askerler, köyün savunmasında kullanılmaz. Ancak oyunda 50'şer oyuncunun oluşturduğu gruplar bulunmaktadır ve bu gruplara klan adı verilir. Oyunda herhangi bir klana üye olma zorunluluğu bulunmamaktadır. Klana üye olunmadığı takdirde, bir dilde tüm oyunu oynayalar ile çevrimiçi sohbet yapılabilir. Oyundaki kale geliştirilip, bir klana üye olunduğu takdirde ise, klandaki üyeler arasında asker paylaşımı yapılabilir. Ayrıca bu klana ait özel odada sohbet edilebilir. Klanlarda, bir "klan lideri", klan liderinin atama inisiyatifinde olmak kaydıyla birden çok sayıda "yardımcı lider" ve onun altında "büyük" olarak rütbelendirilen klan büyükleri ve diğer oyuncular olan"üyeler" bulunur. Her bir rütbe bir alttaki rütbeyi tenzil edebilir, klandan atabilir veya terfi ettirebilir(istisna olarak klanda rütbesi büyük olan kişiler üyeleri büyük yapamazlar;ama klandan atabilirler).Ayrıca isteyen her oyuncu yeterli derecede altın ile kendi klanını kurarak, ortak sohbet alanından veya özel mesaj yoluyla klanına üye davet edebilir. Klanlara yeni katılan oyuncuların isimlerinin altında yeni yazısı belirir. Bu yazı bir süre sonra kaybolur. Klandali azalar tarafından gönderilen askerler kalede durur, savaşlarda ve köyün savunmasında kullanılabilir. Ancak yukarıda da belirtildiği gibi, üretilen askerler köy savunmasında kullanılamazlar.

Oyunda kupa biriktirme en büyük hedeftir. Bu kupalar aynı lisanı konuşan ülke ve dünyadaki genel sıralama için puanlama olarak kullanılır. Klanlar arasında büyüyebilmek için klan üyelerinin puanlarının da büyük olması gerekmektedir. Çünkü, klanlar arası sıralama klan üyelerinin kupa sayıları esas alınmaktadır. Kupa sayısı yükselen oyuncu, artık saldırılardan kazandığı takdirde daha büyük kazançlar elde etmeye ve köyünü daha iyi geliştirmeye başlar. Ancak gelişme ile birlikte pek çok materyalin de kurulum ve geliştirme süresi ile bedeli de o oranda artmaktadır. Ayrıca ağaç arkasına kamufle edilmiş (top, keskin nişancı kulesi vb.) şeylere ateş edildiği zaman vuruş miktarında hiçbir azalma görülmez.

Mevcut savunma materyalleri şunlardır;

  • Duvar: Bir nevi surlardır. Düşmanı oyalamaya yarar fakat duvar yıkıcılar tarafından kolaylıkla yıkılabilir. Domuz binicileri duvarların üstünde atlarlar.
  • Top: Oyunun ilk savunma birimidir. Karadan gelen saldırıları önleyebilir.
  • Okçu Kulesi: Toplara göre menzili uzundur ve hem havadan hem karadan gelen saldırıları önleyebilir.
  • Hava Savunması: Oyunun en önemli savunma birimlerinden biridir. Uçan birimlere ciddi zararlar verebilir.
  • Büyücü Kulesi: Hem karadan hem havadan gelen saldırıları önleyebilir. Alan tesirli vuruşu ile birçok askeri aynı anda telef edebilir.
  • Havan: Oyunun en güçlü savunma birimlerinden biridir. Ciddi hasar verir ve okçu, barbar, sihirbaz gibi hasar puanı düşük askerleri 1-2 vuruşta yok eder.
  • Bomba: Saldırgan askerlere hasar verir. Birden fazla bomba yerleştirildiğinde ciddi zarar verir.
  • Yaylı Tuzak: Karada yürüyen düşmanları köyden def eder. Ancak okçu kraliçe, barbar kral, P.E.K.K.A., Golem ve hava birimleri üzerinde işe yaramaz.
  • Hava Bombası: Uçan birimler için alan tesirli bir tuzaktır. Ama şifacıda etki etmez.
  • Hava Patlatıcı: Uçan birimleri hava püskürterek uzaklaştırır.
  • Gizli Tesla: Düşman kendisine yaklaşana kadar gözükmez. Ortaya çıktığında elektrikle düşmanları yok eder ve hem karadan hem havadan gelen birimleri vurabilir. P.E.K.K.A.'lara 2 kat daha fazla hasar verir.
  • Dev Bomba: Patladığında küçük bir alanda bulunan tüm birimleri etkiler. Yaban domuzu binicilerine 1.5 kat daha fazla hasar verir.
  • Güdümlü Hava Mayını: Verdiği hasar çok yüksektir ejderha gibi uçan birimlere ciddi zarar verir(dalkavuklar ve şifacılar üzerinde etkisi yoktur). Ancak tek bir hedefe zarar verir.
  • X-Yayı: Oldukça güçlü bir savunma birimidir. Uzun menzildeki kara birimlerine veya kısa mesafedeki kara ve hava birimlerine nişan alacak şekilde ayarlanabilir. İksirle çalışır, içindeki iksir bittiğinde çalışması için tekrar doldurulması gerekir.
  • Cehennem Kulesi: Oyunun son ve en güçlü savunma birimidir. Alev püskürtür ve hedefte ne kadar çok kalırsa verdiği hasar katlanarak artar. Yerdeki ve havadaki tüm birimleri vurabilir ve ejderha, golem, P.E.K.K.A. gibi hasar puanları yüksek birimleri çok kısa bir sürede öldürebilir. X-Yayı gibi yakıtla çalışır fakat X-Yayının aksine kara iksir yüklenerek çalışır. Aynı zamanda tek hedef ve çok hedefe ayrı ayrı hasar verme özelliğine sahiptir, bu modlara ayrı ayrı alınabilir ancak gücünün odaklandığı asker üzerinde sürekli artması sadece tek askere hasar verme modunda geçerlidir, yani birden fazla askere hasar verme modunda askerlere verdiği hasar katlanarak artmaz.



Saldırı materyalleri arasında 10 kışla askeri ve 6 kara kışla askeri vardır.

Kışla


  • Barbar: Muhtemelen oyunun en agresif askeridir. Barınma alanı 1'dir. Saldırıda özel bir hedefi yoktur.20 saniyede olur. Ayrıca oyunun simgesinde kullanılmıştır.
  • Okçu: Duvarların bir sıra arkasındaki binaları duvarları yıkmak zorunda kalmadan yok edebilir. Barınma alanı 1'dir.25 saniyede olur.
  • Goblin: Oyunun karadaki en hızlı askeridir (hızı 32'dir) ve önceliği kaynaklar ve depolardır. Barınma alanı 1'dir.
  • Dev: Pek hızlı olmasa da savunmalara önce saldırması, güçlü ve dayanıklı olması açısından kullanışlıdır. Barınma alanı 5'tir.
  • Duvar Yıkıcı: Duvar yıkmaktan başka bir işe yaramasa da duvarlara x40 kat hasar verdiğinden orduyu salıvermeden önce 1-2 tane bırakmak yararlı olabilir. Barınma alanı 2'dir.
  • Balon: Duvar yıkıcının balonlu haline de benzetilebilir. Top, havan gibi savunmalar ona ateş edemese de hasar puanı çok yüksek değildir ve okçu kulesi, sihirbaz kulesi, hava savunması, havaya ayarlanmış X-Topu gibi savunmalarla yok edilebilir. Favori hedefi savunmalardır. Barınma alanı 5'tir.8 dakikada olur.
  • Sihirbaz: Ateş topları fırlatır ve çok büyük hasarlar verebilir fakat hasar puanı çok yüksek değildir. Barınma alanı 4'tür.8 dakikada olur.
  • Şifacı: Kara birimlerinin hasar puanını yükseltme özelliğine sahiptir. Orduda bulunması gerekse de hava savunmalarının yakınına bırakmak Şifacılar için tehlikeli olabilir. Hava tuzakları şifacıya etki etmez. Barınma alanı 14'tür.15 dakikada olur.
  • Ejderha: Uçan en güçlü birimdir. Tahmin edeceğiniz gibi ateş püskürtür. Hasar puanının fazla olması ve büyük zararlar verebilmesi açısından kullanışlıdır. Balon gibi Ejder'e de Şifacı can veremez. Barınma alanı 20'dir. 30 dakikada olur.
  • P.E.K.K.A.: P.E.K.K.A.'nın ne olduğu bilinmez. Hasar puanı en yüksek normal kışla askeridir ve 6. Seviye bir altın madenini 2-3 vuruşta yok edebilir. Aşırı hızlı olmasa da gücüyle bu kaybını telafi eder. Yaylı Tuzak ona etki etmez. Barınma alanı 25'tir. 45 dakikada olur. Gizli Tesla kuleleri ona 2 kat hasar verir.

Kara Kışla


  • Dalkavuk: Uçan küçük mavi yaratıklardır. Kara İksir topları fırlatırlar. Hızlıdırlar ve barınma alanları 2'dir. Güdümlü hava mayınları Dalkavuklara etki etmez. 45 saniyede olur
  • Yaban Domuzu Binicisi: Duvarların üzerinden (atlama Büyüsü kullanmadan) atlayabilen tek askerdir. Barınma alanı 5'tir. Dev bomba ona 1.5 kat hasar verir.
  • Valkyrie: Balta kullanan Clash of Clans oyununun 4 kadın askerinden biridir (Okçu, Şifacı, Valkyrie ve Cadı). Barınma alanı 8'dir. 8 dakikada olur.
  • Golem: Ölünce Golemit adlı 2 küçük deve dönüşme özelliğine sahip bu yaratığın hasar puanı, P.E.K.K.A'nın hasar puanının yaklaşık 1.75 katıdır. Çok hızlı olmasa da gücü hızının yerine geçer. Barınma alanı rekorunu Lav Tazı ile paylaşır, barınma alanı 30'dur. 45 dakikada olur.
  • Cadı: Şekil itibariyle Okçu'yu andırsa da saldırı taktiği ona pek benzemez. Yerden iskeletler çıkararak hem karşı tarafa zarar verir, hem kendini korur (yani bonus asker üretir). Barınma alanı 12'dir. 20 dakikada olur.
  • Lav Tazısı: Yeni güncelleme ile gelen bu izbe birliğin çok fazla hasar puanı olsa da direkt olarak (sırayla) hava savunması, hava menzilli savunma birimleri ve diğer savunma birliklerini hedef aldığı için kısa bir süre içinde ölür.Özellikleri hemen hemen Golem'e benzer. Barınma alanı 30'dur.Oyundaki askeri birlikler içerisinde en fazla hasar puanına sahip birliktir (1.seviyesinde lav Tazısının hasar puanı 5700'dür). Öldüğünde Lav Köpecikleri adında yeni askerler türer. Bu askerlerin sayısı Lav Tazının Seviye Bağlı olarak değişir. 45 dakikada olur.

Büyü Fabrikası Yıldırım Büyüsü: Atıldığı alan üzerinde binalara ve klan kalesinden çıkan askerlere ciddi hasarlar veren bir büyüdür. Son yapılan Güncelleme ile gelen Zehir Büyüsü her ne kadar Yıldırım Büyüsünü arka plana atsa da hala kullanılan büyülerden birisidir. Barınma Alanı 2 dir. 20 dakikada olur.                                                                                                                                           

Şifa Büyüsü: Atıldığı alan üzerinde bir Şifa çemberi oluşturarak çember içerisine dahil olan tüm askerlerin isabet puanını(HP'sini) hızlı bir şekilde yeniler. Barınma alanı 2'dir. 20 dakikada olur.                                                                                
Öfke Büyüsü: Atıldığı alan üzerinde bir Öfke halkası oluşturarak halka içerisindeki tüm Askerlerin Saldırı Hasarı ve Hareket Hızını yükselten bir büyüdür. Barınma alanı 2'dir. 30 dakikada olur.                                                                 
Atlama Büyüsü: Bu büyüyü duvarların yakınına atarak Birliklerinizi sanki orada Duvar yokmuş gibi hareket ettirebilirsiniz. Barınma Alanı 2'dir. 30 dakikada olur.                                                                                                                                               
Dondurma Büyüsü: Bu büyüyü kullanarak düşmanın Askerlerini ve Savunmalarını Dondurabilirsiniz. Barınma Alanı 2'dir. 30 dakikada olur.                                                 

                      

 zehir Büyüsü: alan üzerinde bir çember oluşturur ve o çember içindeki düşman askerlerine zarar verir. Binalara etki etmez. Barınma Alanı 1'dir. 15 dakikada olur.                                                  

                                                                                               
Deprem Büyüsü: Binalara hasar veren bir büyüdür. Yıldırım büyüsünden farklı olarak binalara yüzde ile hasar verir. Barınma Alanı 1'dir. 15 dakikada olur.
Hız Büyüsü: Atıldığı alan üzerinde bir çember oluşturur ve o çember içindeki askerleri hızlandırır. Barınma Alanı 1'dir. 15 dakikada olur.


Oyunun yapımcıları Türk olmasına rağmen ilk sürümünde Türkçe dil seçeneğinin olmaması tepkilere yol açmışsa da ilerleyen sürümlerde bu eksiklik giderildi. Oyun geliştirilerek Mount&Blade Warband, Mount&Blade Fire and Sword, Mount&Blade Napoleonic Wars gibi yeni oyunlar getirildi. Mount&Blade II: Bannerlord sürümünün ileri ki yıllar içerisinde piyasaya çıkması öngörülüyor.                                                                                                          
Oyun Ortaçağ da, hayali bir mekan olan Kalradya'da geçmektedir. Karakteriniz Kalradya'ya fakir bir yolcu olarak gelir. Oyunda krallık soylularının size verdiği görevleri yaparak para ve nam kazanabilirsiniz. Görevleri tamamladıkça görev aldığınız krallıktaki itibarınız artar ve eğer kralın da gözüne girebilmişseniz krallık soylularından biri olabilirsiniz. Soylu olduktan sonra karakterinizin daha farklı bir hedefi olur, birçok krallığa bölünen bu toprakları kendi egemenliği altında toplayıp eski ihtişamlı günlerine kavuşturmak.                               




___________________________________________________________________________



                            KNİGHT ONLİNE


Knight Online, 1. seviyeden başlayıp 80. seviyeye kadar süren maceralarla dolu bir oyundur. Bu oyunun Wolfteam’dan güzel yanı ise aldığınız veya oyun içindeki yaratıklardan düşürdüğünüz eşyaların süresiz olmasıdır. Tüm dünya çapından oyuncusu olan bu online oyun hakkındaki kısa bilgiler bunlardır. 
 

_KAYNAK:BİLİSTE

_____________________________________________________________________


                     LUCKY PATCHER (YAMA PROGRAMI)



Merhaba arkadaşlar Öncelikle cihazımızın rot edilmiş olması gerektiğini söylemekte fayda var çünkü bu APK yani uygulamamız uygulamalarımıza müdehale etmek isteyecek ve sizden rot erişimi için izin isteyecektir.

Lucky Patcher nedir Evet arkadaşlar bu apk yani uygulamamız yüklü olan sistem uygulamaları hariç Zaten sistem uygulamalarına müdehale etmenizi pek tavsiye etmem. Diğer uygulamaların lisanslarını kapatabilme veya reklam dolu uygulamalarımızın reklamlarını engelleyebilmektedir.

Öncelikle son sürümünü indirmeniz gerekmekte aslında eski sürümde indirseniz güncelleyebiliyor kendini bu yönden güzel :)

Uygulamayı yüklerken gerekli izinler olması gerekiyor yani Doğrulama gibi bişi isticek daha önce zaten rotlu bir cihaz kullanıyorsanız Bilinmeyen Kaynaklardan Yüklemeye İzin ver işaretlidir.

Uygulamayı yüklediniz ve açtınız karşınıza uygulamalarınızn listesi çıkar KIRMIZI işaretli olanlara müdehale edemessiniz Lütfen o uygulamalarınızla oynamayın :)

Özel yama bulunan uygulamalarınız daha kolay patch yani yamalanacaktır İsterseniz yamalamadan önce yedek te alabilirsiniz bir soruun olursa yedeğinizi kullanarak düzeltebilirsiniz bu yönüylede gayet kullanılmalı.

Bu arada programı açtığınızda araçlar menüsünden Google play store değiştirilmş kur seçeneği bulunmaktadır. Burdan değiştirilmiş play store kurabilirsiniz. Bunun avantajı bir uygulamayı satın aldınız diyelim ve uygulamanın hem sizde kalmasını hemde paranızın iade edilmesini istiyorsunuz. İade butonuna bastığınızda uygulama silmenşze gerek kalmadan sizde kalarak paranızı geri iade alabilirsiniz. buda güzel yanı :D

Yamalama işlemi veya reklamları giderme işlemi kısaca uygulamaya tıklayarak Orda bulunan seçeneklerden Lisans Kontrolünü kaldır seçeneği ile adındand belli olduğu Lisans kontrolünü kaldırabilir veya Google reklamlarını kaldır seçneği ile de reklamları kapatabilirsiniz. ama her ihtimale Karşı önce altta bulunan çıkan menüden Yedekle yapmanızda fayda var.
.Lisans seçeneğini tıkladığınızda Otomatik Modları seçmeli ve Otomatik mod işaretli olmalı Denediğiniz mod kendisi yama yapmaya çalışacak ve bir yüzde vericek sizlere Başaılı olmassa Otomatik mod ( Ters ) seçeneği ve Diğer Yamalar ( Aşırı Mod ) bu ikisini isaretleyip öyle deneyin.

Lisans kontrolünü devre dışı bıraktığınız uygulamayı ilk çevrim dışı çalıştırın sonra internet bağlantısıyla deneyin :)

Ben elimden geldiği kadarı ile detaylı anlatmaya çalıştım Yapamadığınız yerlerde takıldığınız alanlarda çekinmeden sorun yardımcı olurum herkese iyi günler bol yamalar :)

KAYNAK:ANDROİD MOD APK


___________________________________________________________________________

                                   POINT BLANK


                                     

Point Blank, Counter Strike tarzı bir silahlı savaş oyunudur. Ancak Counter Strike gibi sanal ağ üzerinden değil, Point Blank oyunu üzerindeki oyun odalarından oynanan bir oyundur. Counter Strike gibi temel 4 ekipmanı bulunan bu bu online oyun hakkındaki kısa bilgiler bunlardır.



KAYNAK:BİLİSTE
________________________________________________________________________

                               

                                        WOLF TEAM 


Wolf Team Türkiye’de fazlasıyla takipçisi olan online oyunlardan bir diğeri. Bir FPS oyunu olan Wolf Team‘in hikayesine göre, insan ömrünü uzatma adına yapılan genetik çalışmalar sonucunda bazı insanlarda kurtlara benzer bir DNA’nın var olduğu ve bu DNA’nın insan ömrünün kısalmasına neden olduğu keşfedilmiş. Bu etkiyi ortadan kaldırmak isteyen bilim adamları Epoxyn adında bir ilaç üretmişler. Gelin görün ki ilacın istenmeyen ellere geçmesinden sonra, ilacın etkisinin tam tersi etki gösteren başka bir ilaç üretilmiş ve bu ilaç da Fransızlar’a satılmış. Fransızlar, bu anti-ilacın etkisini kullanıp bir ordu oluşturmuş. Ancak sonraları bu ordu tamamen kontrolden çıkmış ve Fransızlar tam bu noktada bu karmaşayı ortadan kaldırma adına, kendi yarattığı bu orduyu ortadan kaldırmak için girişimlere başlar. İşte bu online oyunda, siz tam olarak bu ortadan kaldırma timi içinde görev alıyorsunuz. Ayrıca Türkler için de karakterler barındıran bu oyunda dilerseniz Yavuz Sultan Selimrolünde görev alabiliyorsunuz. Wolf Team bu özellikleriyle en iyi 10 online oyun 2015 listemizde 9.sıradadır.

KAYNAK:2015 YILI EN İYİ 10 ONLİNE OYUN LİSTESİ

____________________________________________________________________________________


                                    

                                         GOD OF WAR


God of War Sony Computer Entertainment'e bağlı Santa Monica tarafından geliştirilen ve PlayStation 2 konsolu için 22 Mart 2005'te satışa sunulanvideo oyunuYunan Mitolojisi'ne dayanan ve aksiyon-macera türünde olan oyun, God of War serisinin piyasaya sürülen ilk oyunu olmasına karşın, seride kronolojik olarak ikinci sırada yer almaktadır.
Eleştirmenlerden ve oyunculardan oldukça olumlu tepkiler alan oyun, Academy of Interactive Arts & Sciences tarafından verilen "Yılın Oyunu" dahil pek çok ödül kazandı. God of WarIGN'nin 2007'de hazırladığı en iyi 25 PlayStation 2 oyunu listesinin 7. sırasında kendine yer buldu.[3] God of War III'ün yayımlanmasından kısa bir süre önce God of WarPlayStation 3 için 17 Kasım 2009'da, Kuzey Amerika'da, yenilenmiş grafikleriyleGod of War Collection adı altında piyasaya sürüldü.[4] 18 Mart 2010'da Avrupa, Avustralya ve Japonya'da, God of War III: Ultimate Trilogy Editionadıyla yeniden yayımlandı. God of War Collection ve God of War III: Ultimate Trilogy Edition 29 Nisan 2010'da Avustralya'da, 30 Nisan 2010'da Birleşik Krallık'ta satışa sunuldu.[ God of War Collection 'ın Birleşik Krallık dışındaki Avrupa ülkelerinde yayımlanacağına dahil bir herhangi bir bilgi ise verilmedi.                                                                                                                                                        


                                                               
Sparta ordusunun komutanı olan Kratos, savaşı kaybetmektedir ve ölmek üzere iken savaş tanrısı Ares'ile yaptığı anlaşmaya göre Ares, Kratos'un düşmanlarını yok edecek, Kratos ise Ares'in hizmetine girecekti. Fakat Ares, Kratos'u kandırır ve Kratos'un ailesini (karısını ve kızını) öldürmesine neden olur. Bunun üzerine Kratos, Ares'e hizmet etmekten vaz geçer. Sonra Kratos, kabuslarından kurtulacağı vaatleri ile Olimpos Tanrılarına 10 yıl boyunca durmadan hizmet eder.
Ares kız kardeşi olan Athena'nın şehrine, Athina'ya savaş açar. Athena'nın rehberlik ettiği Kratos, Ares'ten intakam almak için Athina'da bir kahinden Ares'i sadece Pandora'nın Kutusu ile yok edebileceğini öğrenir. Bunun üzerine Kratos, Pandora Tapınağı'na gider ve kutuyu bulur. Fakat bunu duyan Ares, Kratosu öldürür ve kutuyu ele geçirir. Kratos, yer altına dünyasına gitse de buradan kurtulup tekrar yeryüzüne çıkar.
Pandora'nın Kutusu'nu Ares'ten geri alan Kratos, kutunun etkisiyle Ares ile savaşacak güce sahip olur. Savaş esnasında Ares, Kratos'un Blades of Chaos adlı silahını alır ve onun önceden çektiği acıları yeniden yaşamasını sağlar. Fakat Kratos, Blade of the Gods adlı silahı bulur ve Ares'i öldürür.
Ares'in ölümü üzerine Athena, Kratos'un günahlarının affedileceğini; fakat gördüğü kabuslar hakkında herhangi bir şey yapamayacaklarını söyler. Bunu duyan Kratos, acılarını dindirmek için kendini yüksek bir dağdan Ege Denizi'ne atarak intihar eder. Fakat Kratos bir tanrıyı öldürdüğü için o tanrının yerini alır. Bu yüzden tanrılar onu denizden geri çıkarır ve ölmesine izin vermezler. Yeni savaş tanrısı olarak Olimpos Dağı'na getirilir.
KAYNAK:VİKİPEDİ

____________________________________________________________________________________

                             

                                      GOD OF WAR 2


God of War 2 Sony Computer Entertainment'e bağlı Santa Monica tarafından geliştirilen ve PlayStation 2 konsolu için Şubat 2007'de satışa sunulan bir video oyunu. Oyun yunan mitolaojisinde geçen bir hikâye esas alınarak yaratılan ve serinin 2. oyunu olan God of War 2, God of War hayranları tarafından büyük ilgi topladı.
Oyunda; Kratos savaş tanrısı olduktan sonra Spartalılar çok büyük bir savaşa girer. Athena, neredeyse yenilmek üzere olan Spartalıların yardımına giden Kratos'a izin vermez fakat Kratos kararlıdır. Bunun üzerine Athena bir heykeli Kratos'u geri getirmek için canlandırır. Kratos tek başına heykeli yenemez. Bu yüzden Zeus Kratos'a Olimpos Dağı'ndan Olimpos Kılıcı'nı gönderir. Kratos bu kılıçla muazzam bir güce kavuşur. Heykeli öldüren Kratos'un gözü döner ve tüm Olimpos tanrılarına hakaret etmeye başlar. Yıkılmakta olan heykel Kratos'un üzerine düşer.Kratos bu kılıçı çıkarmak için tanrısal güçlerini verdiği için tanrı değildir ve çok büyük hasar alır ve Olimpos Kılıcını düşürmesine neden olur. Zeus bu hakaretlere çok sinirlenmiştir ve Kratos'un yanına gelir, kılıcı alır ve Kratos'u öldürür. Artık tanrı olmayan Kratos ölüler dünyasında Gaia ile karşılaşır. Zeus'un Gaia ve diğer titanlara yaptığı işgenceyi öğrenir. Gaia ile bir anlaşma yapar. Gaia onun geri dönmesine yardım ve rehberlik edecek, Kratos ise Zeus'tan intikam alacaktır. Kratos Gaia'nın verdiği güçle ölüler dünyasından kaçarak tekrar yeryüzüne çıkmayı başarır. Dışarı çıktığında savaşın sona erdiğini ve askerlerin öldüğünü görür. Bunun üzerine intikam yemini eden Kratos Pegasus ile yola çıkar. Yolda artık tanrı olmadığını öğrenen Kratos'un zamanda geriye gidip Zeus'u öldürmesi gerekir. Bunun için Kaderin Kız Kardeşlerine gitmelidir. Bunun için çok tehlikeli bir yolun ilk durağı ve aynı zamanda Zeus'unda doğduğu yer olan bir adaya gidecektir ama yolda Pegasus'tan atlar ve başka bir adaya düşer. Buradan karşı adaya geçmek için devasa atlarla iki adayı birleştirir. Sonra bir ormana girer. Orada çok eski bir düşmanı ile karşılaşır. O zamanlar Kratos Sparta'nın komutanıdır ve barbarlarla girdiği bir savaşta bu adamın kafasını kestiğini hatırlar. Ölüler diyarından kaçan ve kaderini değiştirmek için kaderin kız kardeşlerini arayan adamı tekrar öldüren Kratos yoluna devam eder. Bir kapıdan geçmek zorunda kalan Kratos o kapıyı açmak için bir anahtar bulması gereklidir. Bir mağarada Spartalı bir asker görür. O mağarada askerin kolundaki Altın boynuzu alır. Bu Altın boynuz ona saldırıları yansıtma gücü verir. Kapının yanına tekrar geldiğinde kapının ateş fırlattığını görür. Fırlatılan ateşi kapıya tekrar yansıtan Kratos kapıyı kırar ve yoluna devam eder. Karşısında bu sefer Medusa çıkar. Medusa'yı da öldüren Kratos tekrar Pegasus'a biner ve başka bir yere gelir. Burada dev anka kuşuna biner ve Kaderin Kız Kardeşlerinin yanına gelir. Onlarıda öldürdükten sonra dev bir aynadan geçip tam Zeus'un onu öldürdüğü zamana gider ve Zeus'la birlikte bir dağın tepesine çıkarlar. Orada Olimpos Kılıcı bir Zeus'a bir Kratos'a geçmektedir. En sonunda Kratos Zeus'a pes ettiğini söyler ve diz çöküp Zeus'tan onu öldürmesini ister. Zeus kılıcı alır ve tam Kratos'u öldürecekken Kratos Altın boynuzla saldırıyı geri yansıtır ve kılıcı Zeus'un elinden kapar. Zeus'u bir kayanın önüne fırlatır. Sırtındaki iki kılıcı çeker ve birini Zeus'un sağ eline, öbürünü sol eline saplar. Olimpos Kılıcını alan Kratos tam Zeus'u öldürecekken kılıcın önüne Athena atlar ve Zeus'u kurtarır. Zeus kaçar ve Athena ölür. Kratos Athena'nın yanına gelir ve "Neden?" diye sorar. Athena ise "Çünkü o senin baban" diye karşılık verir. Kratos ise "Benim babam yok!" der ve Gaia ile birlikte Olimpos Dağına tırmanırlar...Sonun başlangıcı...

KAYNAK:VİKİPEDİ


________________________________________________________________________________


                                                                                                 

                                     GOD OF WAR 3



Bu öfkenin sonu yok!

Kaos bıçakları, bileklerinle buluştuğunda duyduğun hissiyat, aslında acı değildi.

Ne olmasını bekliyordun, bu aslında bir mükâfat. Evet, henüz bilmediğin intikam maceran için bir başlangıç. Sen daha gerçek acıyı görmedin bile.

Acımasız birisisin Kratos. Merhamet duygun yok ve bu duyguya sahip olmayan bir insanın, bir Tanrı’dan aman dilemesi ne kadar gerçekçi sence. Hem de bu, Savaş Tanrısı Ares ise…

Unutma, acıma duygusu savaş topraklarında geçerli olsaydı, sen ve adamların Barbarlar’ın önünde ölümle karşı karşıya kalmazdın.

Bir savaştasın ve Savaş Tanrısı’ndan yardım istedin. Peki, acaba o sana yardım mı etti?

Ares, seni kullandı Kratos. Sen ona hayatını sundun, ama o daha fazlasını aldı senden. Artık ayağa kalk ve gözlerini aç.

Uyan Kratos... Uyan ve savaş!

Sayıca oldukça üstün Barbar ordusuna karşılık bir grup cesaretli adam, her ne olursa olsun Sparta için kılıçlarını kuşandı, miğferlerini giydi ve savaş alanına adımlarını attı. İçlerinden bir tanesinin cesareti ve hırsı, diğerlerine oranla çok yüksekti ve adamlarını savaş için, zafer için kenetledi. Kahverengi toprakların üzerini kara bulutların kapladığı ve geceyi ateşin aydınlattığı sırada, ilk kılıç sesi duyuldu ve ardından çığlıklar… Deyim yerindeyse Barbar ordusu, Sparta askerleri yok etmeye başladı. Hezimet yaklaşıyordu ve o kahverengi topraklar, çoktan kızıla bürünmüş, kara bulutlar, kan yağdıran yağmur bulutlarına dönüşmüştü. En uç noktada Kratos göründü. Yerdeydi ve silahsızdı. Hemen yanında da Barbar ordusunu komutanı ve elinde de büyük balyozuyla birlikte. Sparta kaybetmişti artık. Gidişat bunu gösterirken, buna ihtimal vermeyen tek kişi Kratos’tu ve bağırışları, düşman balyozundan önce davrandı.

"Kratos, eskisine göre çok daha öfkeli ve acımasız. Son oyunla birlikte herşey açığa çıkacak."
“Ares… Tüm düşmanlarımı yok et ve tüm hayatım, senin olsun.”

Gökyüzünün rengi değişti ve Ares göründü. Büyük balyozu tutan ellerin üzerinde artık bir kafa yoktu ve zafer Kratos’un oldu. Belki de o öyle sandı. Bu andan itibaren Ares’in emrine giren Kratos, Ares tarafından Blades of Chaos ile mühürlendi. Gittiği her yere ölüm götürdü, zaferler kazandı ve olduğundan da acımasız bir hal aldı. Fakat Ares, gözünü Atina’ya dikti. Ordularını buraya sürdü ve yeni bir kaos başlattı. Artık durdurulmalıydı. Başta Athena olmak üzere Olympos Tanrıları, Kratos’un yanında yer aldı. Kratos’un Ares’i yok etmesi isteniyordu. Bu tek şekilde mümkün olabilecekti. Kratos, Pandora’nın Kutusu’nu bulmalıydı. Ancak bu şekilde Ares’i yenebilir ve yeni Savaş Tanrı’sı olabilirdi.

Kutuyu ele geçirdikten sonra Ares’i yenen Kratos, bir ölümlü olarak yeni Savaş Tanrısı oldu. Fakat bu onun daha da acımasız olmasına yol açtı. Gözüne kestirdiği her yeri işgal etti, herkesi kılıçtan geçirdi ve çok ileri gittiği konusunda Athena tarafından uyarıldı, ama uyarılara aldırmayınca yine Athena tarafından gönderilen kuş, onu tekrar insan boyutlarına getirecek kadar küçülttü. Kendini aldatılmış hisseden Spartanın Hayaleti’ne bu kez Zeus seslendi ve kılıcını sundu. Ancak tüm güçlerinin Zeus tarafından ele geçirilmek istendiğini bilmiyordu ve bunu öğrendiğinde hiç olmadığı kadar öfkeli olacaktı…
 

Bu öfkenin sonu yok!

The End Begins

Kratos, Gaia’nın üzerinde Zeus’a doğru ilerlerken 2. oyun bitmiş ve 3. oyunun kapıları açılmıştı. God of War 3 (GOW 3), bu heyecanlı finalden devam ediyor. Bir önceki oyunda sahip olduğumuz tüm silahlar ve büyülere sahip olarak başlıyoruz yeni maceraya. Zaten devamlılığı göz önüne alırsak, böyle olması gerekirdi. 

Zeus’un, Kratos’u aldatması ve Athena’nın öldürülmesi, Spartanın Hayaleti’nin intikam hırsıyla tutuşmasını sağlamıştı. Bu alevi gören Zeus onu durduramazdı, ama en azından yaratık ordularını kullanarak yavaşlatabilirdi. Hedefine ulaşmak için sürekli bir mücadele içerisinde olacak Kratos, irili ufaklı bir çok engelle karşılaşacak. Şiddetin hüküm sürdüğü her yerde, askerler, dev yaratıklar, görkemli mekanlar ve aydınlatılmayı bekleyen karanlıklarla karşı karşıya kalacak. Çoğunlukla silahlarına başvuracak kahramanımız, eski ve yeni silahlarını yanı sıra; daha esnek ve hızlı hareket kabiliyetiyle düşmanlarına kök söktürecek.

"Cestus, Kratos'un ellerinde eldiven gibi yer alan iki aslan başından oluşan bir silah. Yakın mesafe dövüşlerde oldukça işimize yarayacak."
İlk oyunda Ares tarafından Kratos'un bileklerine zincirlerle bağlanan Blades of Chaos, en çok kullanacağımız silahların başında geliyor. Sony yapımcıları, bu silaha her zamankinden daha fazla odaklanacaklarını belirtiyor. Yeni eklenen bir silah olan Cestus, GOW 3 için doğrulanmış ilk yeni silah. Kratos'un ellerinde eldiven gibi yer alan iki aslan başından oluşan bu silah, yakın mesafe dövüşlerde oldukça işimize yarayacak. Ayrıca dev engelleri ve barikatları yok etmek için kullanabileceğiz. Mavi lazer özelliği bulunan bir yay olan Fire Bow, seri olarak kullanılabilir özelliğe sahip. Özellikle ulaşılması zor olan düşman faktörüne uzaktan müdahale etmek için yardımı dokunacak. Head of Heidos sayesinde ise karanlık ortamları aydınlatabilecek, gizli bölgeleri ortaya çıkarabileceğiz. Bir de diğer silahlar var.

Kullandığımız her silahın arasında bariz farklar söz konusu. Bu da mücadelenin çeşitliliğini artıracak. Silahlarımızla dehşet saçacağımız düşmanlarımızdan bazılarına göz atarsak…

Undead Legionnaire: Belki de en çok karşılaşacağımız düşmanlar olan Undead Legionnaire'ler, genellikle sayıca fazla olarak hareket etmeyi seviyor. Bu sayede güç olarak çok zayıf olan düşmanlar, kalabalık saldırarak Kratos'u zor durumda bırakmayı deneyecek, hatta üzerine aynı anda çullanarak onu alt etmeye çalışacaklar.

Centaur: Lejyonerler gibi basit ve çelimsiz değiller. Basit tabiriyle "At Adam" olarak belirteceğimiz bu düşmanlar, üzerlerindeki zırh ve ellerindeki silahlarıyla, dişli sayılabilecek düşman sınıfına giriyor. 

Cyclops: Yeni oyunda karşılaşacağımız yaratıklardan olan Cyclops yani Tepegöz'ler; devasa boyutları, güçlü saldırıları, ama buna karşın hantal hareketleriyle biliniyor. Bu sebeple Kratos güçlü saldırılardan kaçarken, rakibinin hantal hareket dezavantajını kendisinin seri hareketleriyle cezalandırabilecek. Onu öldürmeden önce, bir süre yönetebilecek ve bu sayede etraftaki zayıf düşmanları kolayca alt edebilecek.

Harpy: Kartal gibi güçlü kanatları olan ve insan vücuduyla benzerlikler barındıran bir yaratık. Doğal olarak havadan saldıracağı için, Fire Bow kullanarak onun hakkından gelebileceğiz. Ayrıca vücudunu kullanarak kısa bir süre havada ilerleyebileceğiz.

Chimera: GOW 3'de yer alacak yeni efsanevi yaratığımız Chimera. Aslan, Keçi ve Yılan karşımı bir yaratık olan Chimera'nın Yılan özelliği ağır bastığında, karşısındakini zehirlemek için hamleler yapabilmesi, bir Aslan gibi ayaklarının üzerinde durduğunda, alev topları gönderebilmesi gibi farklı saldırıları olacak.

Helios: Yıkıntılar üzerinde yaralı halde bir Helios ile karşı karşıya gelebileceğiz. Önceki GOW oyunlarından hatırlayacağımız "Kafayı çevirerek koparma" uygulamasını Helios'ta da uygulayarak elde edeceğimiz özellik, bize karanlık ortamları aydınlatma imkanı sağlayacak. Yani yukarda bahsettiğim Head of Helios (Helios'un Başı).

"Zayıf düşmanlar kalabalık saldırarak Kratos'u zor durumda bırakmayı deneyecek, hatta üzerine aynı anda çullanarak onu alt etmeye çalışacaklar."
Metale güç veren ettir!

Sadece silahlar ve işlevlerinde değil, belirttiğimiz gibi Kratos’un hareket kabiliyeti ve esnekliğinde de geliştirmeler yapılıyor. Seri bir şekilde silahlarını değiştirebilecek kahramanımız, yine aynı özelliğini kullanarak zemin değiştirebilecek (Örneğin duvarlarda yürüyebiliyor). Daha önceki hiçbir GOW’da olmadığı kadar yoğun bir düşman faktörü yer alıyor yeni oyunumuzda. GOW 2’de aynı ekranda görülen düşman sayısı 15 iken, bu sayı yeni oyunda tam 50 kişiye çıkarılmış durumda. Bir diğer açıklama da, düşman yaratıkların yapay zekaları üzerine. Söylenene göre düşman yapay zekası, önceki oyunlardan daha iyi olacak. Öyle ki, bazı yaratıkların komutanları olacak ve onlardan aldıkları emirler doğrultusunda hareket edecekler. Parçalanan vücutlar, kanlı kılıçlar ve çığlıkların yanı sıra arka planda yer alan dev Titanlar sayesinde, hem görsellik hem de atmosferin tavan yapması çok yüksek bir olasılık. 

İrili ufaklı düşmanlarımızın dışında karşılaşacağımız dev boss’lar olacak tabii ki. Zira Kratos’un kini dinecek gibi değil. GOW 3’te yer alacak boss sayısının, ilk oyundan fazla, ama ikinci oyuna nazaran daha az olacağı belirtildi. Bunlar arasında doğrulanmış bir isim var ki, kendisi Yeraltı ve Ölülerin Tanrısı olmakla birlikte aynı zamanda Zeus’un kardeşi olan Hades. 

Cell’in gücü adına

Sony Santa Monica Teknoloji Müdürü Tim Moss bir röportajında, 60 FPS ve 1080p değerlerinde çalışabilir bir oyun düşündüğünü dile getirmişti. Karakterlerin ve özellikle Kratos’un mükemmel tasarımlarının yanı sıra, üzerlerinde yer alan gerçek zamanlı kan, hasar ve ter sistemi sayesinde daha gerçekçi grafikler göreceğiz. Hepsi bununla da sınırlı kalmıyor üstelik. Kratos, önceki oyundan tam 4 kat daha detaylı olarak tasarlanıyor. GOW 2'de kullanılan poligon sayısının 5 bin olduğunu, yeni oyunda da bu rakamın 20 bine çıktığı düşünürsek bizi mükemmel görseller bekliyor demektir. Tüm bunlara bir de, hiçbir yükleme süresinin yer almayacağını veya çok ufak sürelerin yer alacağını ekleyin isterseniz. 
Oyun geliştirmek tabii ki zor iş, ama zoruluğun da zoru olabiliyor. GOW 3’ün Baş Programcısı Vassily Filippov, yapımda görsellik olarak en fazla gölgelerde zorlandıklarını belirtiyor. Bunca yeni görsel özellik, savaşlarda ve savaşları oluşturan düşmanlarda yapılan geliştirmeler ve dahasının yer aldığı GOW 3’ü oynamak için tek bir şey gerekiyor; sadece PS3 sahibi olmak. 

God of War serisi, mükemmel aksiyon duygusu, müzikleri, konusu ve çoğu yönüyle gönüllerimizi çoktan fethetmiş bir yapım. Yakın bir zamanda, firmanın sitesinde yer alan iş ilanlarının arasında “Online oyun programcısı” başlığı, “GOW 3’te acaba Multiplayer olur mu?” sorusunu doğurmuştu. Şimdiye kadar tek kişilik senaryo barındıran bir yapım olan GOW, bundan sonra da yoluna böyle devam edecek. Çünkü oyunda multiplayer olmayacağı doğrulandı. Lakin son dönemlerde popüler bir hal alan “Ekstra içerik paket” uygulaması, yeni oyunumuzda da yer alabilir bir uygulama. Henüz kesinlik belirtilmemiş, ancak ihtimal dahilinde yeni silahlar, yeni giysiler ve zırhlar gibi ekstralar, PSN üzerinden kullanıcılara sunulabilir. Online oyun üzerine dedikoduların sürdüğü sırada IGN sitesi, God of War 3 için co-op özelliğin olabileceğini belirtmiş ve bu moda en uygun karakterleri belirtmişti. Kratos ile birlikte Herkül’ün mücadelesi görülmeye değer olabilir gerçekten, ama bu ek not olarak belirtelim, bu “Sadece IGN’in görüşüydü”, yani gelişim süreciyle bir alakası yok. 

"Kratos, bir Cyclops'u öldürmeden önce, bir süre onu yönetebilecek ve bu sayede etraftaki zayıf düşmanları kolayca alt edebilecek."
Yeni bir başlangıç var mıdır?

Son sözlere gelirken, bir GOW klasiği olan “Mini erotik” oyunlardan da bahsetmeden geçmeyelim. Zorlu çarpışmalar esnasında bazen tesadüf eseri bulduğu gizli odalara giren Kratos, tüm yorgunluğunu atabilecek bir tabloyla karşı karşıya kalıyordu. Bu tabloları, yeni oyunda da görebileceğiz.

Sony, ilk olarak 2004 yılının Mayıs ayında, Santa Monica Stüdyosu tarafından geliştirilmesine başlanan ve 2005 yılında PS2'ye özel olarak çıkarılması planlanan God of War'u duyurduğunda, belki de bu kadar popüler bir ismin doğuşuna önderlik ettiğinin farkında değildi. Açıklamalara göre God of War 3, serinin son halkası. Eleştirel ve ticari olarak Sony’nin en kârlı serilerinden bir tanesi olan GOW’u sonlandırmak ne derece doğru olacaktır şu an bilemeyiz. Yine de şimdiden GOW serisinin geleceğini düşünmektense, GOW 3 ile yaşayacağımız heyecanı düşünmek en doğru karar olacaktır. Bunun da farkında olan yapımcılar, var gücüyle God of War 3 için çalışıyor.

KAYNAK:FORUM TR

                                           
__________________________________________________________________________________

                            GOD OF WAR: GHOST OF SPARTA


God of War: Ghost of Sparta'nın videosundaki “Her son, önce başlamalıdır” sözü Kratos'un hikayesinin daha da ayrıntılı olarak ele alınacağının göstergesiydi. Müthiş atmosferiyle bizi büyüleyen God of War 3 sonrası serinin bittiği söylentileri olsa da, aslında böyle bir şeyin olmayacağı konusunda hiç şüphemiz yoktu. Bazı insanların “Playstation” alma nedenleri olan ve satış rakamları ile de Sony'nin yüzünü güldüren God of War'un bitmesi mümkün değil. O nedenle bu seride her son mutlaka bir başlangıç olacaktır. Oyun dünyasının en karizma karakterlerinden Kratos'un öyküsünü en ince ayrıntısına kadar öğrenme fırsatı bulacağımızı düşünüyorum. Zaten Sony de bu yöndeki ilk adımını attı ve Kratos'un karanlıkta kalan geçmişi ile ilgili yeni bir macera olan Ghost of Sparta'yı Playstation Portable için duyurdu. Her ne kadar bu God of War oyununun adının sonunda bir “sayı” olmasa da, Ghost of Sparta'nın baştan savma bir oyun olmayacağı konusunda şüphemiz yok. Zaten serinin hayranları da bu oyunu yakından takip ediyorlar.

2008 yılının Mart ayında ayında piyasaya çıkan God of War: Chains of Olympus'u geliştiren Ready at Dawn Studios tarafından geliştirilen olan Ghost of Sparta'nın yapım aşamasında serinin yaratıcısı Sony'nin Santa Monica Stüdyoları da önemli bir rol oynuyor. Bu iki önemli geliştiricinin Ghost of Sparta'da gücünü birleştirmesi sayesinde ortaya başarılı bir oyun çıkacağını düşünüyoruz. Chains of Olympus'un baş tasarımcısı olan Dana Jan, Ghost of Sparta'nın yönetmen koltuğunda oturuyor. Sanırım Sony kendisinden çok memnun kalmış. Zaten Chains of Olympus'un piyasaya çıkmasından 5 ay sonra Ghost of Sparta'nın geliştirilmesine başlanmış, yani yaklaşık 2 yıldır geliştirilen bir oyunla karşı karşıyayız ki bu süre bir taşınabilir cihaz oyunu için oldukça iyi. Böylece geliştiricilere ayrıntısı oldukça fazla olan bir oyun yapmak için bol bol zaman kalmış.

     Ghost of Sparta, God of War 1 ve 2'nin arasındaki bir zaman diliminde geçecek. Yayınlanan videolarda da vurgulandığı üzere Kratos'un kardeşi Deimos ve annesini oyunda görme şansını yakalayacağız. Kratos, bu yolculuğunda kardeşi ile ilgili karanlıkta kalmış noktaları açığa çıkarak. Tabi doğal olarak da Kratos'un geçmişini öğrenme şansımız olacak. (Ghost of Sparta'yı edinen oyuncuların God of War 3'te Kratos'un kardeşi Deimos'un skin'ine ulaşma şansına sahip olacağını hatırlatalım.) Kahramanımız Kratos, bu sırları ortaya çıkarmak için Atlantis şehrine yolculuk yapıyor. Atlantis; “Atlas'ın Adası” olarak da bilinen efsanevi, batık bir ülke. Burası Batı Avrupa ve Afrika'nın büyük bölümünü fetheden ve M.Ö 9.500 civarında Atina'yı ele geçirmeye çalışan bir uygarlık olarak biliniyor. Yani Kratos büyük bir uygarlığa yolculuğa çıkacak, bunun anlamı maceramız da büyük olacak. Zaten Ready at Dawn Studios'un açıklamasına göre Ghost of Sparta, Chains of Olympus'tan daha uzun ve geniş kapsamlı bir oyun olacak.
Geliştirici stüdyo, Ghost of Sparta konusunda oldukça iddialı. Şimdiye kadar oyunun daha uzun olmasının yanı sıra daha büyük boss'lar, geliştirilmiş düşman yapay zekası, yeni büyüler, yeni yeteneklerin yanı sıra ekranda aynı anda daha fazla düşman gözükeceği gibi önemli özellikler açıklandı. Yani daha kalabalık savaşlar bizi bekliyor. Oyunun demosunu denediğimizde Scylla adlı boss'un yanı sıra Scylla Brood, Minotaur, Geryon, Triton Soilder, Triton Assassin gibi düşmanlara karşı savaşma şansımız oldu. Bu düşmanlar genellikle 3-4 kişilik gruplar halinde bize saldırıyordu. Yapay zekalarının Chains of Olympus'a göre daha gelişmiş olduğunu söyleyebilirim. Her ne kadar Kratos'un güçlü darbeleri ve yakalama hareketleri karşısında pek bir şansları olmasa da kendilerini korumaya almayı ve kaçış hamleleri yapmayı ihmal etmiyorlardı. Oyunun demosunda sadece kolay ve normal zorluk dereceleri vardı; diğer 2 zorluk seviyesi açık değildi, ama doğal olarak o zorluk derecelerinde düşmanlarımız bizi çok daha fazla zorlayacaklardır. Ghost of Sparta, en azından Dante's Inferno kadar zor olmalı diye düşünüyorum. Böylece oyun daha zevkli olacaktır.

KAYNAK:BÖLÜM SONU CANAVARI

_______________________________________________________________________________________

                                      MOUNT & BLADE


Mount & Blade (TürkçeAt ve Kılıç), Türk firması TaleWorlds tarafından geliştirilen, yayıncı Paradox Interactive'in dağıttığı, kendine ait bir evreni olan, ortaçağ temalı, tek oyunculu bir rol yapma oyunudur. 16 Eylül 2008'de Kuzey Amerika'da satışa çıkan oyun, 3 gün sonra Avrupa'da piyasaya sürüldü. Oyunun geliştirilmesine Taleworlds'ün kurucuları Armağan Yavuz ve eşi İpek Yavuz tarafından bağımsız bir oyun projesi olarak başlanıldı. Oyunun nihai sürümü piyasaya sürülene değin, geliştirme aşamasında birçok beta sürüm resmi web sitesi üzerinden yayımlanırken, son olarak 3 Kasım 2008'de, satışı halen devam eden nihai sürüm yayımlandı. Oyun, PC Gamer dergisinin "Tüm zamanların en iyi 100 oyunu"2011 yılı listesine 91. sıradan giriş yapılmıştır.
Savaş, bütün Kalradya üzerine bir kara bulut gibi çökmüştür. Üstelik, bu savaştan herkes nasibini alacak ve hayatta kalmak için tüm insanlar uğraş verecektir. Avcısından, tüccarına, köylüsünden çiftçisine kadar herkes tek bir amaç uğruna mücadele edecektir, savaştan sağ olarak kurtulabilmek. Sadece ileri gelen savaşçılar değil, haramiler ve soyguncular da tehdit oluşturmakta, insanlara zarar vermektedir. Artık devreye girme ve Kalradya’da tekrar barışı sağlama zamanı gelmiştir. Bu kavganın en önemli kahramanı da biz, daha doğrusu oluşturacağımız karakterimiz olacaktır.
Oyunda yapılabilecekleriniz;
- Karakterinizin görünüşünü ve geçmişini belirlemek.
- Karakterinizin özelliklerini geliştirmek.
- Köylerden ya da hanlardan asker toplayarak kendi ordunuzu oluşturabilmek.
- Hanlarda tanıştığınız kişileri yanınıza alarak çalıştırıp onların da silah, zırh veya hünerlerini geliştirebilmek.
- Bir kraliyet leydisiyle evlenerek soylularla akrabalık bağı kurma.(Warband sürümünde)
- Kendi krallığınızı kurma ve yoldaşlarınızı soylu ilan etmek.
- Varolan krallıkların başına kral olarak geçmek.(Sadece Lehistan ve Rus Çarlığı için geçerli, Fire and Sword sürümünde)    Oyuncu karakterini oluştururken cinsiyetini seçer. Daha sonra karakterinizin kişiliğini belirlemeye yönelik babasının mesleği, karakterimizin gençliğini nerede geçirdiği, maceracılığa atılmadan önce hangi mesleği yaptığı gibi sorular sorulur. Seçeceğiniz şıklara göre karakteriniz şekillenir. Ya zengin ama dayanıksız ya da fakir ama zorluklarla yaşamayı öğrenmiş gerçek bir savaşçı. Elbette oyunda tecrübe kazandıkça yeteneklerinizi geliştirip hem zengin hem güçlü olmakta sizin elinizde.
                                                                                                                                                 
  • Svadyalılar
  • Vaegirler
  • Rodoklar
  • Kergitler
  • Nordlar
  • Taç krallığı, (Kralın kardeşine hak verilirse)
  • Eşkıya yönetimleri
  • Sarranidler (Warband sürümünde)

Reyvadin, Rivacheg, Tihr, Jelkala, Veluca, Dhirim, Ichamur, Curaw, Khudan, Tulga, Halmar, Narra, Werheg, Praven, Uxkhal, Yalen, Sargoth isimli şehirler ve şehirlerin haricinde pek çok kale ve köy bulunmaktadır. Fire and Sword sürümünde ise gerçek Doğu Avrupa haritası ve şehirleri kullanılmıştır.
  • Mount&Blade 0.202 (İlk sürüm)
  • Mount&Blade: Warband
  • Mount&Blade: Fire and Sword (sich stüdyo tarafından yapıldı)
  • Mount & Blade Warband: Napoleonic Wars ( Hayran kitlesi tarafından yapıldı)
  • Mount&Blade II: Bannerlord (Duyuruldu.)

KAYNAK:VİKİPEDİ

________________________________________________________________________________________


                                       CALL OF DUTY


Call of Duty (TürkçeGöreve Çağrı), birinci şahıs nişancı türü aksiyon oyunları serisidir. Call of Duty 4: Modern WarfareCall of Duty: Modern Warfare 2Call of Duty: Modern Warfare 3Call of Duty: Black Ops 2Call of Duty: GhostsCall of Duty: Advanced Warfareoyunları modern zamanlara göre kurgulanmıştır. Call of Duty: Black Ops'ta Soğuk Savaş dönemi oyuna konu edilmiştir. Serinin diğer oyunları ise II. Dünya Savaşı konuludur.
Call of Duty önce Microsoft Windows platformu üzerinde başlamış ve ileriki oyunlarla birlikte konsollara da taşınmıştır. Serideki oyunlarInfinity WardTreyarch, Gray Matter Interactive, Spark Unlimited, Pi Studios ve Amaze Entertainment gibi birçok yapımcı firma tarafından farklı zamanlarda geliştirilmiş, Activision ve Aspyr Media tarafından da piyasaya sürülmüştür. Oyunlarda ayrıca id Tech 3, IW engine ve Treyarch NGL gibi farklı oyun motorları kullanılmıştır.
Infinity Ward tarafından geliştirilen ve Activision tarafından 29 Ekim 2003 tarihinde piyasaya sürülen serinin ilk oyunudur. id Tech 3 oyun motorunu kullanır. Oyundaki Cpt. Price oyuncuların aşırı beğenisini toplamıştır. Oyuncular Activision'a Cpt. Price'ın yeni oyunlarda da yer alması için mektup ve e-postalar yağdırmışlardır. Call of Duty 2'de Captain Price tekrar kendini göstermiştir. Ancak oyunun diğer serilerinde Captain Price'in yerini torunu olan John Price almıştır. Cpt. Price Call of Duty 4: Modern Warfare ,Call of Duty: Modern Warfare 2 ve Call of Duty: Modern Warfare 3 oyunlarında da karşımıza çıkmıştır

Call of Duty'nin gördüğü büyük ilgi üzerine genişleme paketi olarak piyasaya sürülen birinci şahıs nişancı türü bir aksiyon oyunudur. United Offensive, 14 Eylül 2004 tarihinde Gray Matter Interactive tarafından geliştirilmiş ve Activision tarafından dağıtımı üstlenilmiştir. Serinin ilk oyunununun devamı niteliğindeki United Offensive'in konusu Kardeşler Takımı (Band of Brothers) filminden büyük ölçüde etkilenmiştir. Ayrıca "Sicilya Görevi" isimli bölümün The Guns of Navarone adlı filmden etkilendiği tartışılmaktadır.

Call of Duty 2

Infinity Ward tarafından geliştirilen ve Activision tarafından 25 Ekim 2005 tarihinde piyasaya çıkarılan serinin 2. oyunudur. 13 Haziran 2005'te Mac OS X ve 15 Kasım 2005'te Xbox 360 versiyonları raflardaki yerini almıştır. Bu oyunda da Cpt. Pricekendisini göstermiştir. Serinin en beğenilmiş oyunlarından biridir. Serinin bu oyunundaki dinamik oynanış yapısı ve gerçekçilik çok beğenilmiştir. Oyun Rus, İngiliz ve Amerikan saflarında yer alınarak RusyaKuzey AfrikaFransa veAlmanya'da geçmektedir.

Call of Duty 3

Xbox 360PlayStation 2 ve Wii platformlarında piyasaya sürülen serinin üçüncü oyunudur. II. Dünya Savaşı'nda sadece Fransa cephesini konu alan oyundur. Aynı zamanda Treyarch'ın yapımcılığını yaptığı ilk Call of Duty oyunudur.

Call of Duty 4: Modern Warfare

Serinin bomba etkisi yaratan oyunudur. Seride ilk defa II. Dünya Savaşı konusunun dışına çıkılıp modern savaşlar konu edilmiştir. Bu oyun çok iyi eleştiriler almıştır. Activision tarafından çıkartılmıştır. Yaşanan olaylar hayali bir Üçüncü Dünya Savaşı'nı konu alır. Oyunda Call of Duty 2 deki en beğenilen komutan Captain Price'ı göremeyiz ama onun yerine torunu ordudaki görevini üstlenmiştir. Burda gördüğümüz Captain Price Call of Duty 2'deki Captain Price'ın torunudur.

Call of Duty: World at War

Serinin beşinci, Treyarch'ın ikinci oyunudur. Yine II. Dünya Savaşı'na dönülmüştür fakat bu sefer Pasifik Cephesi de oyuna eklenmiştir. Treyarch'ın ilk oyunu Call of Duty 3 gibi bu oyun da beğeni toplamıştır. Oyunda bir komutan mutlaka ölür. Savaşta 2 türlü ordu vardır. Ama 1942-1943-1944 yıllarının Rus cephesinde olmaması eleştiriye neden olmuştur. Bu oyundaki Viktor Reznov VeDimitri Petrenko Call of Duty: Black Ops'ta da karşımıza çıkmıştır.

Call of Duty: Modern Warfare 2

Infinity Ward tarafından geliştirilen ve Activision tarafından 10 Kasım 2009 tarihinde piyasaya çıkarılan serinin 6. oyunudur. Oyun Call of Duty 4: Modern Warfare'ın devamıdır. Oyunda bazı karakterlerin ölümü ve geri dönüşü senaryoya büyük katkı sağlamıştır.

Call of Duty: Black Ops

Treyarch tarafından geliştirilen oyun yine Activision tarafından dağıtıldı. Oyunun konusu Soğuk Savaş'tır ve çıkış tarihi ise 9 Kasım 2010'dur. Oyunun ilk önce Infinity Ward tarafından geliştirileceği sanılıyordu ama serinin 7. oyununda Treyarch başrolde oldu.

Call of Duty: Modern Warfare 3

Infinity Ward tarafından geliştirilen oyunun çıkış tarihi 8 Kasım 2011'dir. Oyun Birleşik KrallıkAlmanyaÇek CumhuriyetiAmerika Birleşik DevletleriSomaliSierra Leone ve Fransa'da geçmektedir.

Call of Duty: Black Ops 2

Treyarch tarafından geliştirilen oyunun çıkış tarihi 13 Kasım 2012'dir. Oyun 2025 yılında geçmekte olup, yönetilen karakter ise Alex Mason'ın oğlu David Mason'dır. Black Ops'taki Hudson Black Ops 2'de de vardır ve Frank Woods ile Alex Mason da savaşa katılmaktadır. Oyunda ara sıra farklı karakterleri yönetebilmekteyiz.

Call of Duty: Ghosts

Infinity Ward tarafından geliştirilen oyunun çıkış tarihi 5 Kasım 2013'tür. Oyunda Amerika Birleşik Devletleri'ne karşı birleşerek bir tehdit ve tehlike oluşturan The Federation adındaki Güney Amerika Devletleri ile ABD arasında geçen savaş konuyu oluşturur. ABD bu tehlikeye karşı Ghosts timiyle oyunda yer alır. Ghosts timi Elias, Keegan, Hesh, Merrick, Logan adındaki askerlerden meydana gelmiştir.

Call of Duty: Advanced Warfare

Sledgehammer Games tarafından geliştirilen, Activision tarafından ise yayımcılığı yapılan birinci şahıs nişancı türü video oyunudur. Call of Duty serisinin 11. oyunudur. Sledgehammer Games oyunun Microsoft Windows, Xbox One ve PlayStation 4 sürümlerini, High Moon Studios ise PlayStation 3 ve Xbox 360 sürümlerini geliştirmiştir. Çıkış tarihi 2 Kasım 2014'tür. Oyunun hikayesi 2054 yılında geçiyor. Ülkeler askeri ihtiyaçlarını Atlas Corporation adlı özel bir şirketten karşılıyorlar. Şirketin başında ise Jonathan Irons bulunuyor.



KAYNAK:VİKİPEDİ
______________________________________________________________________________________
























Subscribe your email address now to get the latest articles from us

2 yorum:

 
Copyright © 2015. oyunlar ve açıklamaları.
Design by Herdiansyah Hamzah - Distributed By Blogger Templates
Creative Commons License